Zápis ze schůze Rady starších konané dne 19. 5. 2006

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková,B. Pražáková, D. Čáp, J.M.Kubín, O. Kulhavý

Hosté: M. Svoboda

Po zahájení schůze zazpívána píseň č.287, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.

Rada starších odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 28. 4. 2006.

Bratr Svoboda předložil zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby.

Bratr farář Frýdl a finanční referent Kubín seznámili přítomné s dosavadním plněním rozpočtu náboženské obce v letošním roce.

Rada starších pověřila finančního referenta Kubína, aby ve věci nového způsobu vyúčtování spotřeby elektrické energie zkontaktoval účetní náboženské obce a aby společně hledali optimální řešení.

Bratr farář Frýdl oznámil, že na peněžní účet náboženské obce byla připsána částka ve výši cca. 125 000Kč. Jedná se o peníze z grantu určeného na vybudování  solárního systému ohřevu vody. Celková výše grantu ovšem činí 321 000Kč,  nicméně zbylé finance lze v dohledné době očekávat.

Bratr Svoboda seznámil přítomné se svojí představou optimální výbavy dílny, sestra Marková pak určila předměty vhodné k dovybavení kuchyňky v multifunkční místnosti. Rada starších konstatovala, že věci určené k výbavě dílny a kuchyňky budou s ohledem k aktuální potřebě nakupovány na základě momentálních finančních možností náboženské obce a to nejdříve v červenci letošního roku. Nyní se bratr Kubín pokusí sehnat za výhodnou cenu ponk a bratr Svoboda předběžně zváží nákup vrtačky (pneumatického kladiva).

Členové Rady starších jednali o kandidátech na úřad biskupa pražské diecéze a sjednotili své preference. Delegáti z řad naší náboženské obce budou mít při nadcházející volbě na mimořádném diecézním shromáždění toto stanovisko na zřeteli.

Bratr farář Frýdl informoval členy Rady starších o nedávné havárii fasády Husova sboru, způsobené prudkým deštěm. Způsobené škody budou nahlášeny jako pojistná událost. Poškozená místa je potřeba co nejdříve opravit a proto bratr farář zjistí ceny za opravu fasády a klempířské práce.

Příští schůze RS proběhne 16. 6. 2006 od  16.30 hod.

Zapsal: Ondřej Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.