Zápis ze schůze Rady starších konané dne 20. 10. 2006

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, M.Pražáková, D. Čáp, J.M.Kubín, O. Kulhavý

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 82, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl a předsedkyně Rady starších Kopčilová.

Rada starších (dále jen RS) odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 14. 9. 2006.

Bratr Svoboda zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby členům RS nepředložil z důvodu pracovního vytížení. RS proto bratru Svobodovi ukládá, aby je pro příště vypracovával ve stručné formě a pouze v jednom exempláři, který se stane přílohou zápisů. RS dále netrvá na tom, aby bratr Svoboda zápisy na schůzích předčítal.

V úvodu schůze se členové RS na místě seznámili s provedenými stavebními úpravami v souvislosti s vybudováním nového kolumbária.

V otázce financování stavby nového kolumbária informoval finanční referent bratr Kubín členy Rady starších, že jeho jednání s jinými bankami v otázce úvěru (ke kterým byl pověřen na minulé schůzi RS) byla prozatím neúspěšná.

Vršovická náboženská obec se stala členem Občanského sdružení majitelů domů.

Ve dnech 9. až 12. listopadu 2006 bude uskutečněn přesun schránek do prostor nově vybudovaného kolumbária. Pomoc přislíbila řada členů RS. Protože tento přesun bude časově i organizačně velmi náročný, RS požádá o spolupráci též členy naší náboženské obce.

Rada starších diskutovala nad článkem z časopisu Týden, který se dotýkal záležitostí Pražské diecéze CČSH a jejího biskupa. Vyjádřila znepokojení i lítost nad takovým způsobem prezentace díla církve a jako statutární zástupce jedné ze dvou v článku zmíněných náboženských obcí si přeje, aby byly věci řádně osvětleny.

Příští termín schůze Rady starších nebyl stanoven, bude upřesněn dodatečně.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.