Zápis ze schůze Rady starších konané dne 30. 11. 2006

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová,  B. Marková, M. Pražáková, D. Čáp, O. Kulhavý

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 291 a 335, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl a předsedkyně Rady starších Kopčilová.

Rada starších (dále jen RS) odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 20. 10. 2006.

Bratr Svoboda přednesl zprávu matriční. Zpráva jednatelská, farního úřadu a sborové služby jsou včetně přednesené zprávy matriční přílohou tohoto zápisu.

Členové Rady starších (dále jen RS) se vyjádřili k adventní misijní akci, která má v našem sboru již svou tradici. Ve sborovém časopise vyjde ohlášení zamýšlených dat  akce s prosbou o výpomoc členů náboženské obce.

RS vzala na vědomí skutečnost, že nájemník Petr Skála podal na náboženskou obec žalobu na určení neplatnosti výpovědi z bytu. Je v ní zpochybňován výpovědní důvod ze dvou důvodů: procesní vady způsobu doručení výpovědi a charakteru bytových jednotek které jsou v jeho vlastnictví. Celá věc byla předána právnímu zástupci naší náboženské obce.

Bratr Frýdl seznámil členy RS s ekonomickou situací náboženské obce. Předestřel některé z možných způsobů řešení současného rozpočtového deficitu. Protože bratr Kubín nebyl přítomen, nechává RS tento bod na pořad prosincové schůze. Členové RS diskutovali o stanovení eventuálního hotovostního limitu, který by měl tvořit finanční rezervu náboženské obce. Záležitost bude řešena na příštím jednání.

Na dotaz bratra Čápa odpovídá br. Frýdl jaké jsou priority co se týče stavebních úprav ve sboru. Zůstává mezi nimi především dobudování prostoru sakristie a s tím spojené dotvoření prostoru kněžiště. Jedná se o záležitost důležitou pro pastorační činnost obce.

Rada starších souhlasí, aby byl zrušen do 31.12.2006 jeden ze dvou běžných účtů a jeho hotovost má být převedena na jediný účet u GE Money Bank.

Příští termín schůze Rady starších byl stanoven na pátek 15. 12. 2006 od 16. 30 hod.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.