Zápis ze schůze Rady starších konané dne 15. 12. 2006

Účast (dle presenční listiny): D.Frýdl, K.Kopčilová, M.Pražáková, J.Kubín, D.Čáp, B.Marková

Po zahájení schůze byla společně zazpívána píseň č. 209. Úvodní modlitbu přednesl br.farář D.Frýdl a předsedkyně RS K.Kopčilová.

Rada starších odsouhlasila zápis z minulé schůze, která se konala 30.11.2006.

Jednání zahájil br.farář D.Frýdl informací o situaci v Pražské diecézi v souvislosti se dvěma

články ve 40. čísle časopisu Týden z října tohoto roku.

Projednávání rozpočtu.

Br.farář uvedl, že jsme rozpočet v určitých položkách překročili, ale v jiných ho dodržujeme. Můžeme však konstatovat, že jsme v určitém zisku. Dá se předpokládat, že na konci roku nebudeme v mínusu. Vzhledem k těmto skutečnostem nebudeme žádat o úvěr. Je však třeba stanovit určitou rezervu, pod kterou bychom neměli jít. Podle br.faráře je to částka kolem

300 000 Kč. Br. Kubín řekl, že je důležité, jaká situace bude v březnu nebo v dubnu.

V lednu se zvýší nájem z budov asi o 100 000 Kč.Mzdy a odvody zůstávají na stejné úrovni. Voda, plyn, odpad, elektřina bude dražší. Nájem bude mírně přebytkový.

Br. Kubín chtěl vědět, co se plánuje do příštího období, aspoň do dvou nejbližších let.

Br.farář sdělil, že prioritu má sakrální prostor – adaptace zákristie a úřadovny. Půjde o topení, strop – podhled, okna, záchod, elektřinu. Podle výpočtu stavební firmy je to asi 590 000 Kč, Sociální zařízení pro návštěvníky kostela by mělo stát asi 250 000 Kč. RS bere na vědomí, že rekonstrukce kolumbária byla navýšena o částku tzv. víceprací a zmocňuje po konzultaci se stavebním dozorem – br. Čápem br. faráře podepsat dodatek ke smlouvě o dílo. Na budování soc. zařízení pravděpodobně nebudou peníze v příštím roce. Důležité jsou i předstěny v prostoru oltáře.Br.D.Čáp si projde rozpočet stavebních prací.Ideální čas pro realizaci těchto prací je zima, kdy kostel není tak vytížen, proto začnou už v lednu. Br. Kubín odsouhlasil začátek stavebních prací. RS tento investiční záměr. také schválila.

Dále byl projednáván dotaz, jestli se bude zvyšovat cena za schránku v kolumbáriu.

V současné době činí 100 Kč za urnu. Bylo rozhodnuto cenu ponechat.

Služby v kostele o vánočních a novoročních svátcích.

24.12. – br.Svoboda

25.12. – ses.K.Kopčilová

26.12. – ses.Marková

31.12. – ses.Marková a Pražáková

Příští schůze Rady starších byla stanovena na 19.1.2007 od 16.30 hod.

Zapsala: B. Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.