Zápis ze schůze RS z 12.1.2007

Schůzi zahájil bratr farář David Frýdl modlitbou a následovala společná píseň dle zpěvníku CČSH. Kontrola minulého zápisu – bude provedena dodatečně. Br.Svoboda podal zprávu o činnosti farního úřadu,zprávu matrikovou,jednatelskou-viz příloha.

Br.David informoval o návrhu rozpočtu na tento rok.Zatím je návrh ve stadiu rozpracování a bude dán k projednání na příštím jednání RS.

Bratr farář informoval o přehledu hospodaření v loňském roce.Výsledek je poměrně uspokojivý ; přesná účetní uzávěrka bude k dispozici až po zpracování účetní firmou. Jako pozitivní bratr hodnotí vyšší plnění na straně příjmů ,než bylo plánováno,v položkách platby za kolumbárium,církevní daň,bohoslužebné sbírky.
Negativní je nárůst plateb za elektřinu.Ohledně investice do solárního zařízení bratr David informoval, že část byla dotována a část financována námi.Investice je rozložena do odpisů na tři roky.
Bratr Svoboda a bratr Frýdl podali RS žádosti o  proplacení kuponů MHD v tomto roce. Rada starších obě žádosti odsouhlasila.

Bratr farář dále informoval o záměru tematického věstníku Nejnovější ČS zápas.Členové RS hovořili o situaci církve a pražské diecéze v souvislosti s kauzou biskupa K. Bicana. Rada starších vyjádřila své stanovisko k této situaci dopisem odeslaným Ústřední radě a schvaluje výdaje spojené s tiskem časopisu do výše 10.000Kč.
Br.David informoval o dopisu z Diecézní rady (D.Tonzara).Diecezní rada naši žádost o uznání odpočitatelných položek při odvodech do Fondu bratrské svépomoci zamítla.Rada starších považuje postup diecéze za neoprávněný.Cítíme se poškozeni.RS se rozhodla podat v této záležitosti odvolání k ÚR.
Zapsala: Kamila Kopčilová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.