Zápis ze schůze Rady starších konané dne 23. 2. 2007

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, D.Krausová, M.Pražáková, D.Čáp, B.MarkováNa zahájení schůze byla zazpívána píseň Šetř mé bídy. Pak se všichni přítomní pomodlili modlitbu za církev a bratr farář Frýdl se také připojil svou modlitbou.

Bratr fárář oznámil, že 3.3.2007 se má konat v Holešovické náboženské obci diecézní shromáždění CČSH, na kterém by se mělo řešit odvolání br.biskupa Bicana z jeho funkce nebo setrvání v této funkci. Zarážející je program tohoto shromáždění, protože je stanoven pouze jediný bod programu a to hlasování, ale s žádnou rozpravou se nepočítá. Shromáždění se budou moci zúčastnit jen věřící, kteří se prokážou delegačenkami. Celý průběh bude nahráván. Následovala krátká diskuse na toto téma.

Pak se všichni přítomní odebrali na prohlídku zrekonstruovaných prostor bývalého kolumbária, které byly přeměněny na sakristii a místnost pro pastorační asistenty. Ve třetí místnosti mají být časem vybudovány kromě jednoho stávajícího sociálního zařízení ještě dvě samostatné toalety – pro ženy a pro muže. Všichni si prohlédli i nově vybudované předstěny na obou stranách oltáře.

Br. Čáp sdělil několik připomínek ke kvalitě odvedených prací a slíbil, že bude přítomen při předávání dokončených prací, aby mohl sdělit stavební firmě své výhrady.

Dále bylo rozhodnuto, že Výroční shromáždění naší náboženské obce se bude konat 18.3.2007

Závěrem informoval bratr Frýdl ostatní o tom, že počítačová firma WME Data nechce už dále využívat suterénní kanceláře. Bratr Frýdl navrhl, aby byly tyto prostory zkultivovány a využívány buďto jako kanceláře nebo jako malá noclehárna pro studenty apod.

Příští Rada starších se bude konat 8.3.2007.

Zapsala B. Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.