Zápis ze schůze RS konané dne 12. 9. 2007

Účast (dle presenční listiny): K. Kopčilová, B. Marková, J. M. Kubín, D. Frýdl, O. Kulhavý

Hosté: M. Svoboda

Na začátku schůze přítomní zazpívali píseň č. 291, úvodní modlitbu přednesl br. D. Frýdl a s. K. Kopčilová.

Br. Miroslavu Svobodovi vypršela dnem 31. 6. 2007 platnost pracovní smlouvy. Členové RS souhlasili s tím, aby byla s br. M. Svobodou opět uzavřena nová pracovní smlouva a to na období od 1. 7. 2007 do 31. 6. 2008. Následně byl na místě dohodnut s bratrem Svobodou přesný obsah prací, které budou uvedeny v pracovní smlouvě.

RS opět doporučila br. M. Svobodovi stručné vypracovávání zpráv o činnosti farního úřadu. Br. Frýdl navrhuje, aby namísto zpráv celý diář bratra Svobody vždy po konci kalendářního roku byl ukládán do archivu náboženské obce.

O. Kulhavý navrhl, aby se na zajištění nedělních sborových služeb pravidelně podíleli všichni členové RS (vyjma br. Čápa s ohledem k jeho zdravotnímu stavu) a po předchozím oslovení členy RS i sestry a bratři z náboženské obce. RS tento návrh schválila a pověřila jej vypracováním harmonogramu služeb, zatím do konce kalendářního roku. Službě bude k dispozici podrobný manuál činností.

Br. Frýdl informoval o adaptačních pracích v suterénu Husova sboru, které byly dříve využívány firmou WME Data a nyní jsou přestavovány. Rada starších schvaluje, aby tarif spotřeby elektrického proudu byl účtován na fyzickou osobu (br. M. Svoboda).

RS souhlasila s tím, aby byl nájemníkům Husova sboru v souladu se zákonnými normami a předpisy opět v řádném termínu zvýšen regulovaný nájem v plné výši. Po skončení schůze bylo oznámení o zvýšení regulovaného nájmu vhozeno za účasti tří svědků do schránek nájemníků a protokolárně zaevidováno.

RS vyhověla žádosti sdružení Pražští pěvci o pronájem multifunkční místnosti a chrámových prostor Husova sboru za účelem zkoušek, vždy v pondělí a ve středu od 18.45 do 21.00 hod. za nájemné ve výši 150,- Kč za jednu zkoušku. Sdružení Pražští pěvci se nabízí, že pro naši náboženskou obec uspořádá čtyři koncerty za jeden rok. RS tuto nabídku začlení do Smlouvy o nájmu.

Br. Frýdl z časových důvodů nedoporučuje, aby nadále ve sboru probíhaly zkoušky hudebního sdružení Pakfong. Namísto toho zde budou zkoušet Pražští pěvci, kteří jsou ochotni hradit poplatek za užívání.

RS odsouhlasila prodloužení nájemních smluv.

RS rozhodla v duchu usnesení výročního shromáždění náboženské obce neodvádět v roce 2007 finanční příspěvky do společných diecézních fondů s výjimkou stanoveného odvodu do Bratrské svépomoci. Zbývající částku 140.000Kč, proti jejíž výši se odvolala RS nejprve k Diecézní a později k Ústřední radě, rozdá podle svého uvážení konkrétním náboženským obcím v CČSH podle následujícího klíče:

-diecéze královéhradecká 70.000Kč

- diecéze pražská 35.000Kč

- diecéze plzeňská 35.000Kč.

O tomto usnesení budou písemně informovány Diecézní a Ústřední rada CČSH. Prostředky pro královéhradeckou diecézi RS přiděluje náboženské obci v Novém Boru, která předložila svoji žádost o finanční výpomoc při rekonstrukci farního bytu. Další žádosti RS eviduje (sbory v Čerčanech a v Kralovicích).

Termín příští schůze RS bude stanoven dodatečně.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.