Zápis ze schůze RS ze dne 16. 11. 2007

Účast (dle presenční listiny): D. Čáp, D. Frýdl, K. Kopčilová, B. Marková, D. Krausová, J. M. Kubín, M. Pražáková, O. Kulhavý

Na začátku schůze přítomní zazpívali píseň č. 115, úvodní modlitbu přednesl br. Frýdl a s. Kopčilová. Poté si členové rady starších (dále jen RS) prohlédli nově zrekonstruované prostory v suterénu divadla v objektu Husova sboru. Br. Frýdl při prohlídce upozornil na potřebu opravy části omítky boční stěny sboru, jelikož jím zatéká do hlavního sálu.

Členové RS odsouhlasili zápis z říjnové schůze a zrekapitulovali plnění úkolů z něj vyplývajících: firma K.:  termín předání byl stanoven do posledního dne měsíce října t. r. Jelikož stavební firma tuto lhůtu nedodržela, od prvního listopadu jí nabíhá penále z prodlení. První přejímku odevzdaného díla stavební poradce br. Čáp nepřijal pro množství vad a nedodělků. Další termín přejímky byl stanoven na 26. 11. t. r.

RS rozhodla, že s manžely Peškovými bude uzavřen nájemní vztah od 1. 12. 2007 do 1. 12. 2008 s možností přednostního prodloužení smlouvy a dvěma klauzulemi ve smlouvě ohledně výpovědi (možné z obou stran) nejdříve po uplynutí tři čtvrtě roku a zákazu kouření v pronajatých prostorách včetně zákazu chovu domácího zvířectva. Ohledně poplatku za vytápění navrhuje br. Kubín, aby se při stanovení jeho výše vyšlo ze spotřeby v loňském roce a tato částka pak byla mezi nájemníky rozpočítána podle m2. Dále navrhuje, aby proběhl zkušební měsíční provoz, na jehož základě se přesně vyjasní výše jednotlivých záloh.

RS stanovila měsíční výši nájmu druhé menší místnosti v pronajímaných prostorách na 4 000,- Kč.

Br. farář seznámil přítomné s hudebním vystoupením, chystaným na letošní vánoční svátky: o Půlnoční bohoslužbě výběr z děl A. V. Michny z Otr. a na svátek sv. Štěpána Rybova Česká mše vánoční; oboje v provedení sboru Pražští pěvci pod vedením S. Mistra. Sbor nabízí i možnost orchestrálního doprovodu těchto skladeb, ovšem instrumentální hráče je potřeba zaplatit. RS si přeje provedení České mše vánoční pouze s varhanním doprovodem.

I o letošním Adventu proběhne charitativně-misijní akce spojená s rozdáváním párků a svařeného vína. Na základě  datumů velkých koncertů v našem sboru budou stanoveny tři až čtyři termíny akce. Ondřej Kulhavý si bere na starosti organizaci služeb (ve dvojici).

RS vzala na vědomí, že diecézní rada pražské diecéze CČSH jednala o naší záležitosti neposkytnutí příspěvku (ve výši 140 000,-Kč) do společných fondů a ukládá naší náboženské obci splnění odvodové povinnosti do 15.11. 2007.

Příští schůze RS bude 7. 12. 2007 od 16.30 hod.

Zapsal: Ondřej Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.