Zápis ze schůze RS ze dne 21. 2. 2008

Účast (dle presenční listiny): D. Čáp, D. Frýdl, K. Kopčilová, B. Marková, M. Pražáková, D. Krausová, O. Kulhavý

Hosté: M. Svoboda

Na začátku schůze zazpívali přítomní píseň č. 195. Úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl a předsedkyně rady starších Kamila Kopčilová.

Br. Svoboda přednesl zprávy matriční, sborové služby a jednatelskou.

Zápis z minulé schůze rady starších (dále jen RS) byl odsouhlasen. RS se vrátila k otázkám a úkolům, které z lednové schůze vyplývaly:

připomínky k návrhu rozpočtu na rok 2008 nebyly vzneseny. Bratr farář upozornil na nutnost vyhotovení jeho konečné verze do výročního shromáždění náboženské obce, které bude svoláno v měsíci březnu a to před zasedáním Diecézní rady pražské diecéze CČSH. Jelikož do té doby se RS už nesejde, pověřuje svoje presidium vypracováním konečné verze tohoto rozpočtu.

Bratr farář se vrátil k návrhu lednové schůze RS ohledně způsobu a etap profinancování realizovaných staveb v Husově sboru a seznámil přítomné s tím, že pan Kittel na tento návrh přistoupil. Způsob profinancování byl se stavební firmou K. smluvně ošetřen.

Průtokové ohřívače vody v odběrních jednotkách solárního systému ohřevu vody ještě nebyly nainstalovány, úkol trvá.

Bratr Mimra nepředložil specifikaci zvukového systému, jelikož o ozvučení kláves a multifunkční místnosti má odbornou představu. Proto nedoporučuje neuvážený způsob ozvučení a prosí RS o sdělení cenového limitu, na jehož základě by dále vybíral mezi nabídkou ozvučovacích systémů. RS se přiklání k tomu názoru, že konečné rozhodnutí v této otázce bude možné až na základě přijatého rozpočtu.

Bratr farář seznámil členy Rady starších s tím, že z jeho dluhu u náboženské obci zbývá k dnešnímu dni splatit 10%., tj. 30 000,-Kč.

Členové RS se věnovali současné situaci v pražské diecézi; navrhují, aby bylo od zmocněnce církevního zastupitelstva požadováno včasné předložení seznamu kandidátů na volbu do Diecézní rady z důvodu nutnosti seznámení se s touto kandidátkou s dostatečným časovým předstihem.

Bratr farář seznámil přítomné s odpovědí na výzvu zmocněnce církevního zastupitelstva adresovanou naší náboženské obci ohledně uhrazení odvodu do společných diecézních fondů ve výši 140 000,-Kč: náboženská obec je v této věci vázána rozhodnutím RS ze září a prosince loňského roku.

RS shledává chybu ve výpočtu nového výměru příspěvku do společných diecézních fondů platného pro letošní rok. Proto se odvolává k výši stanoveného příspěvku do společných fondů za rok 2008 a s uvedenou výší příspěvku vyměřenou naší NO nesouhlasí. Diecézní rada pražské diecéze CČSH bude v tomto smyslu písemně vyrozuměna (text tohoto odvolání RS je přílohou č. 1 k zápisu).  RS zve na své příští zasedání tajemníka Diecézní rady a vedoucího odboru majetko-správního Vojtěcha Velíška (případně jiné zástupce Diecézní rady), aby vysvětlil oprávněnost požadavků ohledně výše odvodů do společných diecézních fondů. RS dále adresuje Diecéznímu shromáždění pražské diecéze CČSH návrh novelizace realizace, výpočtu a statutů společných diecézních fondů (text tohoto návrhu je přílohou č. 2 k zápisu).

Sestra Marková tlumočila prosbu manželů Peškových, aby jim byl kolem okna zřízen plůtek, který by zabránil psím exkrementům. RS soudí, že je nutné, aby plot korespondoval s exteriérem Husova sboru. O jeho realizaci bude rozhodnuto po přijetí rozpočtu.

RS se zabývala otázkami spojenými s přípravou výročního shromáždění náboženské obce, které bude v neděli 9. března 2008.

Termín příští schůze RS bude stanoven dodatečně.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.