Zápis ze schůze rady starších 26. června 2008

Jednání bylo zahájeno společným zpěvem písně č. 99 a úvodními modlitbami bratra faráře D. Frýdla a předsedkyně RS K. Kopčilové.

Bratr Kubín informoval členy RS o schůzce s panem Ivo Šormanem (uměleckým šéfem divadla Neklid), D. Krausovou ad., na které si upřesňovali své představy o činnosti multifunkčního centra, které by mělo být vybudováno v  prostorách zázemí divadla našeho sboru v průběhu příštích let. Nejprve by mělo mít podobu kulturního víceúčelového klubu, který by se věnoval nejen kulturním, ale i vzdělávacím a jiným činnostem.  Bratr farář rozdal přítomným projektovou dokumentaci úpravy tohoto Multifunkčního  prostoru, kterou vypracoval architektonický a projektový ateliér APA Bratr Čáp měl několik konkrétních dotazů k Souhrnné technické zprávě, především ohledně bezbariérových přístupů, ústředního topení ad. Projektová dokumentace na zdravotechniku a elektrické rozvody bude dodána do podzimu 2008 spolu s technickým řešením vytápění a regulace. S bezbariérovým přístupem (včetně WC) je v dokumentaci počítáno. S rekonstrukcí tohoto prostoru by se mohlo začít už v první polovině příštího roku v závislosti na vyřešení způsobu financování. To bude řešeno až po dodání kompletní projektové dokumentace a po přípravě rozpočtu na příští rok.

V polovině června došlo v suterénních prostorách divadla k havárii vodovodního potrubí. Situace vedla i zatopení části kotelny, kde několik dnů instalatéři hledali příčinu pronikající vlhkosti. Až po několika dnech bratr farář zjistil, že zdroj poruchy je ze strany ulice Na Kovárně a záležitost byla ohlášena Pražským kanalizacím a vodovodům, které zajistily okamžitou opravu. Pojišťovna Allianz odsouhlasila plnění pojistné. Bratr farář informoval RS, že Magistrát hl.m. Prahy schválil naši žádost o grant na opravu spodního parteru a fasády budovy ve výši 400.000 Kč. Vzhledem k tomu, že omítka parteru je z umělého kamene, jehož rekonstrukce je technicky i finančně náročná bylo po delší debatě rozhodnuto, že bude opraveny vstupy do divadla z východní a západní strany, které jsou ve velice špatném stavu. RS osloví za tímto účelem tři firmy – Svoboda, Kittel a Stehlík, které předloží objemové rozpočty na tuto zakázku.

Bratr farář oznámil, že bratr Novák dokončil výrobu uměleckého lustru pro kolumbárium a také ho osobně instaloval.

U příležitosti Dne slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje se bude konat 5. 6. 2008, jako každý rok, pouť v klášteře na Sázavě. Sestra Tonzarová poprosila několik náboženských obcí o příspěvek na autobus, který by dopravil věřící z Prahy do Sázavy

RS odsouhlasila příspěvek 5000 Kč kunčické NO na severní Moravě, která se obrátila v posledním čísle Českého zapasu 24 (15. června 2008) na své bratry a sestry s prosbou o pomoc pro svůj sbor, který potřebuje nutnou opravu.

RS odsouhlasila Pracovní smlouvu s br. Svobodou na další rok za nezměněných podmínek. Br. Svoboda navrhuje omezit otevírací dobu farní kanceláře z důvodů nízké návštěvnosti především v odpoledních hodinách. RS prozatím tuto věc odkládá na některé ze svých podzimních jednání.

RS schvaluje instalaci mříží na dvě okna (prostor divadla + počítačová firma). Realizaci provede pan Jirouš z materiálu, který je k dispozici v divadle.

RS schvaluje vypracování projektové dokumentace ateliérem APA na rekonstrukci a rozšíření koupelny ve služebním bytě faráře.

RS schvaluje zrušení dodatečně instalovaných urnových schránek v prostoru zábradlí kolumbária na balkoně. Zájem o tyto schránky trvale klesá, v některých z nich zůstává po dešti voda, navíc konstrukčně narušují kameninovou omítku, ve které se drží voda a dochází v zimních měsících k jejímu praskání. Uživatelé schránek budou vyzvání dopisem k  vyklizení schránek do konce roku 2008 s možností náhradního pronájmu v novém kolumbáriu v interiéru budovy.

Zapsala: Bohuslava Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.