Zápis z jednání Rady starších dne 9. 10. 2008

Schůzi jsme zahájili společným zpěvem písně a modlitbami bratra faráře a sestry Kopčilové.

Plnění rozpočtu: br. farář konstatoval, že ještě velká část členů NO dosud neuhradila církevní příspěvek na tento rok. Zbývá doplatit přibližně jedna třetina rozpočtované částky. Zbývající příjmy byly ke konci srpna již překročeny o 250.000Kč. Nárůst byl zaznamenán mj. u plateb za užívání kolumbáriích schránek, které si lidé předplácejí na pět let dopředu. Členové RS neměli připomínky k plnění rozpočtu.

RS obdržela dopis z Diecézní rady, ve kterém je náboženská obec pro případ samostatného účtování pomocí dodavatelské firmy vyzvána, aby do 20.10. podala žádost o výjimku na Diecézní radu. Br. farář formuloval žádost, která byla většinovým souhlasem Rady starších schválena k odeslání na DR.

Divadlo OKKO žádá o pronájem multifunkční místnosti jednou týdně ve čtvrtek od 18.30 do 22 hod. RS souhlasí a stanovuje cenu pronájmu.

Mgr. Elen Strupková z občanského sdružení Petrklíč, které je provozovatelem strašnického divadla Miriam kontaktovala náboženskou obce s nabídkou možnosti budoucí spolupráce ve věci provozování divadelní a kulturní činnosti v prostorách divadelního sálu. RS souhlasí a do budoucna bude žádat o upřesnění koncepce vzájemné spolupráce.

Br. Svoboda z farní kanceláře předkládá RS návrh na změnu otevírací a pracovní doby ve farním úřadě. Rada starších s připomínkou br. Frýdla k dané věci souhlasí a od 1. ledna stanovuje tyto otevírací doby: pondělí 8.30 -12 13-17, úterý 13-17, středa 9-12 13-18. Zbývající pracovní doba vyhrazená pro údržbu bude v úterý 8.30-12 a čtvrtek 8.30-12 a 13-16.30. Z toho 19 hodin úředních a 11 hodin na údržbu.

Zapsala: Miroslava Pražáková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.