Zápis z jednání Rady starších ze dne 21.11.2008

Jednání jsme zahájili společným zpěvem písně a modlitbami bratra faráře a sestry Kopčilové.

Provedli jsme kontrolu zápisu z minulé schůze. Sestra Marková měla dotaz k plnění úkolů z minulého zápisu.

Bratr farář a bratr Čáp informovali o průběhu stavebních prací na opravě spodního parteru budovy. Stavba byla předána do poloviny listopadu. Výsledná cena je 480 tisíc korun (včetně výroby dveří). Podlahu u vstupu do divadla poničenou vandaly firma p. Svobody opraví na jaře. Bližší specifika jsou součástí předávacího protokolu. Bratr Čáp upozornil na  potřebu čistit včas kanálek u vchodu od listí, aby v něm nezamrzla voda.

Bratr farář dále informoval o nedoplatku za služby nájemníkům v domě ve výši řádově 1.400Kč. RS rozhodla doplatek od nájemníků nevyžadovat.

Bratr Frýdl řešil s RS situaci ohledně jeho plateb za elektřinu v souvislosti s vysokými doplatky ve služebním bytě, kde je bojler pouze na denní sazbu. Rada starších schvaluje zřízení přípojky z kotelny, kde již je instalován přívod HDO (levný tarif na ohřev vody) do služebního bytu. Skutečná spotřeba příkonu pro služební byt bude sledována podružným měřidlem. Přípojku provede odborná firma a dodá revizní zprávu.

Bratr farář  přednesl žádost p. Svobody (stavební firma), která prováděla rekonstrukci vchodů do divadla: Dle smlouvy máme nárok pozastavit 10% z celkové platby do doby, až bude na jaře opraven poškozený povrch podlahy u jednoho z vchodů. Tato částka činí přibližně 43 tisíc korun. Pan Svoboda nás žádá o zaplacení 30 tisíc korun nyní a zbývající části na jaře po předávce opravené podlahy. RS žádost odsouhlasila a nařizuje v tomto směru doplatit s výjimkou zádržného (10.000Kč) celou částku prováděcí firmě.

Bratr Kubín informoval o probíhajícím jednání s GE Money Bank ohledně možnosti získání finančních zdrojů na chystané úpravy prostoru suterénu. Bratr farář předložil v té souvislosti RS návrh, abychom požádali o půjčku 900 tisíc korun farnost u sv. Mikuláše, s tím, že bychom částku spláceli ve čtvrtletních splátkách. Rada starších s návrhem souhlasí, osloví dopisem Radu starších na Starém Městě a o věci informuje Diecézní radu v Praze.

Bratr farář informoval o práci na grantech v souvislosti s budoucími aktivitami v multifunkčním centru. Granty vypracuje náboženská obec a podá na magistrát hl. města a na městskou část Praha 10. I nadále pokračuje spolupráce s divadlem Neklid – p. Ivo Šormanem. Jejich sdružení podává také žádosti o granty v souvislosti s jejich budoucí činností v našich prostorách. Bratr farář přečetl informaci o jednotlivých programech divadla Neklid. Chtějí u nás realizovat mj. Pašijové hry – v době Velikonoc, pohádku Kouzelné jablko, pásmo hudby a mluveného slova Symfonická rozmluva ad. Také s divadlem Miriam pokračují jednání o možné spolupráci.

Rada starších jednala o žádosti p. Martinovské ohledně příspěvku za užívání schránky v kolumbáriu na 10 let. V současné době je možné předplatit schránku pouze na 5 roků. V tomto smyslu bude žadatelka informována.

Bratr farář předal RS žádost o pronájem horní modlitebny od občanského sdružení „Služba Ohnivá hora a zázraky“. Jde o setkávání charismatické křesťanské organizace konaná 2x týdně- v Ne 12.00 – 14.00 a ve středu dvě hodiny. RS doporučila dojednat podmínky nájmu na 3 měsíce na zkoušku.

Rada starších dále jednala o nových smlouvách o ubytování pro manžele Peškovi a p. Jana Melničuka v ubytovacích prostorách. Obě smlouvy byly na jeden rok za stávajících podmínek schváleny s úpravou poplatku za poskytované služby, který bude nově stanoven podle celkového ročního vyúčtování. RS odsouhlasila nákup skříně k ukládání věcí v chodbě ubytovny.

Sestra Dana Krausová informovala RS o provedení nahrávky písní s br. Miroslavem Urbanem a sestrou varhanicí Jiřinou Dvořákovou – Marešovou. Nahrávka, na kterou RS uvolnila v září finance, je hotová. Dokončuje se její finální podoba. Rada starších bude následně jednat o autorské smlouvě a způsobu proplacení výroby nahrávky

Bratr Frýdl uvedl, že 24.12. bude u nás ve sboru provedena Rybova Česká mše vánoční v podání Pražských pěvců.

Adventní rozdávání párků před sborem rada starších pro tento rok rozhodla nekonat.

Zapsala:   Kamila Kopčilová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.