Zápis ze schůze rady starších ze dne 12. 3. 2009

Účast (dle prezenční listiny): D.Frýdl, K.Kopčilová, D.Čáp, J.M.Kubín, B.Marková M.Pražáková,

Hosté: M.Svoboda

Na začátku schůze přítomní zazpívali píseň č. 243. Úvodní modlitbu přednesl bratr farář D.Frýdl.

Bratr Svoboda nejprve přečetl matriční a jednatelskou zprávu a zprávu sborové služby za únor 2009. Zprávy jsou přílohou k tomuto zápisu.

Bratr farář Frýdl informoval členy RS, že do středy 18.3. by měla účetní firma dokončit   uzávěrku o hospodaření za loňský rok.

Br. Čáp a br. Frýdl prošli s projektantem stavbu multifunkčního nízkoprahového centra aktivit MANA (11.3.). Br. Čáp se vyjádřil, že práce poměrně dobře pokračuje a že bude od nynějška provádět každé úterý kontrolu stavebních prací a financí s nimi spojených. Konstatoval, že vzrostly vícepráce, protože bratr farář navrhl ještě dodatečně nějaké úpravy. Bratr farář řekl, že tak učinil po konzultacích s paní Cekovičovou. Bratr Čáp prohlásil, že pokud nebudou tyto vícepráce uvedeny ve stavebním deníku a nebudou parafovány bratrem farářem, tak neuzná požadovanou finanční částku. Také podotkl, že pokud budou narůstat vícepráce, budou narůstat i finance. Br. farář se ho dotázal, zda by stavba mohla být předána 17.5., jak bylo dohodnuto. Br.Čáp si myslí, že ano. Připomněl také, že projektant by měl vyřešit odvětrávání prostoru. Bude-li do komína, je třeba ho vyvložkovat, s čímž bude dost práce. Konstatoval také, že práce jsou ze 60% hotové. Pokud jde o topení, je zde 6 různě velkých radiátorů a elektrika zůstává, jak je.

Vzduchotechnika – kanál povede vedle parapetu, který je dost velký.

Br.Kubín podotkl, že na těchto dluhopisech by mělo být uvedeno, kdy budou peníze lidem vráceny.

Br.farář sdělil, že požádal v rámci grantového programu magistrátu hl.m. Prahy Chrám a hudba o 50.000 Kč na kulturní aktivity, které nám byly přiděleny.

Br.farář dále oznámil, že navázal kontakt s panem Davidem Vávrou, který si prohlédl bývalý divadelní sál a přilehlé zázemí a zaujaly ho natolik, že zhotovil ve velice  krátké době skicu  architektonického řešení celého prostoru. RS pověřila bratra faráře, aby zjistil, za jakých podmínek by byl pan Vávra ochoten vypracovat na základě této skici také studii celého prostoru.

Bratr farář předložil RS žádost manželů Peškových o snížení nájmu.

Br.farář požádal RS, zda by odsouhlasila nákup dvou sad kontejnerů na tříděný odpad – papír, sklo, plasty a baterie v ceně 9322 Kč. Dvě větší nádoby na plast a papír by byly umístěny do domu, další nádoby do kuchyňském koutu v 1. patře a kontejner na baterie do kolumbária.

Výroční shromáždění se bude konat 22.3.2009 od 9 hodin ráno.

Zapsala M.Pražáková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.