Zápis ze schůze Rady starších 16. března 2004

Přítomni: dle prezenční listiny

Na úvod byla zazpívána píseň „Jest noc……..“ , a poté se bratr farář pomodlil za církev a zdar našeho jednání. Zápis z minulé Rady starší byl schválen bez výhrad.

Ve věci revize hospodaření byl požádán diecézní finanční revizní výbor, (ses. Studenovská), aby byla provedena kontrola. DRF neshledal v hospodaření náboženské obce žádné nedostatky. Revize VZP také nenašla v platbách za zdravotní pojištění žádné nedostatky.

RS s povděkem bere na vědomí, že zápis na listu vlastníka byl konečně upraven dle jejích požadavků (po pěti letech!).

RS diskutovala obsazení funkce správce budovy. Prozatím není, nadále bude hledáno řešení. Na veškeré opravy farní budovy je nutné vypisovat výběrová řízení (to se týká také čerpání částek z eventuálních grantů).

Br. farář přednesl zprávy matriční, jednatelskou, zprávu účetní. Seznámil RS s náplní své činnosti v uplynulém měsíci. (akce: mládežový zimní lyžařský kurs: účast dětí a mládeže Husova sboru, pedagogický dozor zajišťovali farář David Frýdl a pastor. as. Dana Krausová, pobyt trval pět dní; Film Ježíš: vše proběhlo podle plánů, organizace zajištěna z řad členů sboru a přidružených farností. Začaly probíhat Kurzy Alfa – další kurz 23.3., akce bude trvat do června, na prvním setkání bylo přítomno 16 lidí.)

Pan Miro Perajca odstoupil od připravované smlouvy o pronájmu prostor pro kavárnu (důvody svého odstoupení nespecifikoval), dalším zájemcem je počítačová firma WMEData. Možnou dobu pronájmu stanovuje RS na tři roky, kombinace internetové kavárny s prodejem komponentů výpočetní techniky je akceptovatelná. Pro pronájem platí v tomto případě již dříve odsouhlasené částky. Br. farář po poradě s právníkem připraví smlouvy o pronájmu nebytových prostor na plochu užívanou firmou WMEData, dále bude připravena smlouva na služební byt faráře a konečná podoba smlouvy o pronájmu divadelního sálu. Tyto smlouvy musí mít schválení Diecézní rady. Teprve potom mohou vstoupit v platnost.

Opět byla obsáhle diskutována možnost finančních investic do adaptace prodejního prostoru.

Ve věci pronájmu divadelního sálu bude nadále jednáno se zástupci Diecézní rady (br. Velíšek, br. Nytra jako garant projektu).

Ve věci ustanovení sestry Simony Šafaříkové pastorační asistentkou při náboženské obci by musela být oslovena Diecézní rada.

RS urguje vyhotovení Seznamu klíčů od budovy s podpisy všech držitelů – připraví D. Krausová.

Jako náhradník po eventuelním odstoupení bratra Johna z funkce finančního referenta bude osloven bratr Robert Mimra.

RS souhlasí, aby br. Zdeněk Blahna byl z důvodů dlouhodobé neúčasti na jejích jednáních (zdravotní důvody) vyloučen z řad členů Rady starších. Bude v té souvislosti osloven dopisem, který připraví a odešle br. farář.

K.Kopčilová bude navržena Výročnímu shromáždění jako zástupce NO na diecézních a sněmovních jednáních.

Br. Svoboda je prozatím jediným uchazečem na místo placené síly ve farním úřadě (možný nástup od července 2004).

RS souhlasí s proplácením měsíční částky 500Kč za výdaje na mobilní telefon pro sestru Danu Krausovou.

Příprava výročního schromáždění:

Návrh nových členů do RS: Drahomíra Čermáková

  1. Ondřej Kulhavý
  2. Pavel Ondráček

Shromáždění bude mít tři části:

  1. vlastní shromáždění
  2. bohoslužba
  3. společný oběd

Zapsala: Dana Krausová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.