Zápis ze schůze Rady starších 23. dubna 2004

Přítomni: dle prezenční listiny D. Frýdl, M. Svoboda, D. Čáp, R. Mimra, P. Ondráček, K. Kopčilová, O. Kulhavý, host: J. Karlíčková

Úvodní píseň 135. Úvodní modlitbu přednesl bratr David s br. Svobodou a ses. Kopčilovou.

Minulý zápis nebyl schválen a RS trvá na jeho dopracování.

Do budoucna se br. Kulhavý ujímá psaní zápisů. Navrhl zasílání zápisů e-mailem těm, kdo mají svoji adresu.

Br. John oznámil, že chce rezignovat na funkci finančního referenta. Rada starších navrhuje jako náhradu za bratra Johna Roberta Mimru. Bratr Mimra je ochoten funkci přijmout na dočasnou dobu. V té souvislosti žádá RS, aby důležitá rozhodnutí, týkající se hospodaření nebyla radou schvalována bez jeho přítomnosti. Právní závazky za sbor podepisuje br. farář, předseda RS a finanční referent. RS po diskusi odsouhlasila finanční limit 5000,- Kč jako vydání podléhající schválení pouze faráře,10 000,-Kč jako limit investic se schválením faráře a jednoho ze statutárních zástupců NO. Investice nad rámec 10 000,- Kč musí být schvalovány RS jako celkem. Vypracovávání samostatného měsíčního přehledu vydaných prostředků nebylo schváleno, ale každý měsíc je k dispozici podrobná měsíční uzávěrka s přehledem veškerých finančních operací.

Br. David zjistí podmínky, nutné ke změně statutárních zástupců náboženské obce podle požadavků Ministerstva kultury. Do té doby je nutné, aby bratr John setrval ve své funkci.

RS probírala otázku pronájmu prodejních prostor po starožitníkovi. Zájemců je více. Hledá se nejvhodnější alternativa. Vzhledem k nedostatku vlastních finančních prostředků je případná možnost otevření kavárny závislá na strategickém investoru, kterého Rada starších bude i nadále hledat. Firma WMEData bude přednostně oslovena, aby se vyjádřila, zda je ochotna zajistit adaptaci a provoz prodejny. V opačném případě budou podány inzeráty do MFDnes a na internet – zajistí br. David.

Zprávy: br. David předložil zprávu účetní, zprávu farního úřadu, matriční, a jednatelskou.

Br. David informoval přítomné o chystaném semináři s br. patriarchou o obnově CČSH v Železné Rudě a o duchovním cvičení v Brně, které se koná v červnu. Pozvání platí pro všechny členy CČSH.

Br. Svoboda referoval o jednání ve věci zakoupení hrobu v Uhlířských Janovicích a o nutnosti zajistit na hrob mramorovou desku. Jednání nadále probíhá, NO CČSH v Uhlířských Janovicích si stanovuje podmínku každoroční platby ve výši 500Kč pro své potřeby z naší strany pro své potřeby. Br. Čáp zajistí informace o cenách kamenných desek. Byla diskutována možnost připojení holešovického sboru ke společnému uložení hrobu (zjistí br. Svoboda).

Br. David referoval o grantu, který jsme obdrželi na sanaci základů budovy. Br. Ing. Sůva poradí, kde je potřeba začít opravu a doporučí stavební firmy pro výběrové řízení. Br. Čáp se připojí s pomocí a radami při posuzování oprav.

RS bere na vědomí schválení nájemních smluv na nebytové prostory, které byly odsouhlaseny a podepsány statutárními činiteli diecézní rady (pronájem divadelního sálu atd.).

Závěrem jednání RS blahopřála br. faráři k jeho narozeninám.

Zapsala: Kamila Kopčilová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.