Zápis ze schůze Rady starších 25. června 2004

Přítomni: dle prezenční listiny D.Frýdl, M. Svoboda, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, D. Čáp, R. Mimra, O. Kulhavý

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 183, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.

  1. Bratr farář Frýdl přednesl matriční zprávu.
  2. Opět byly upřesněny mailové adresy některých členů RS. Na tyto adresy bude zasílat O. Kulhavý členům RS zápisy ze schůzí a je možné jich využít i ke vzájemné komunikaci ohledně chodu vršovického sboru a pod.
  1. 1. Bylo projednáno splnění úkolů vyplývajících z poslední schůze RS dne 21. 5. 04 :
    1. ve věci služebního bytu užívaného p. Skálou zasedala právní rada Diecézní rady, na její vyjádření se čeká
    2. cenové nabídky kamenických firem z okolí Uhlířských Janovic O. Kulhavý nezjišťoval, neboť RS od nabídky farnosti ve věci hrobu odstupuje, jak vyplývá z bodu 7.
    3. na Diecézní radu byl podán formulář ohledně žádosti změny statutárních zástupců NO
    4. adopce dítěte na dálku, viz bod 9
  2. Br. Frýdl provedl členy RS prostorami kostela, ve kterých byly zahájeny nebo se chystají stavební práce. Na místě podal i vysvětlující výklad k těmto prostorám. Práce na odvlhčení spodní stavby Husova sboru ve Vršovicích byly zahájeny firmou MK Stavo v pondělí minulého týdne. V současné době probíhají výkopové práce. Byly provedeny kamerové zkoušky, ze kterých vyplývá, že dolní kanalizace stavby je bez poškození, naopak svody do kanalizace jsou silně poškozené.
  3. Br. Frýdl informoval členy RS o došlém návrhu smlouvy od firmy Hydropol, která se týká prací spojených s druhou etapou odvlhčení spodní stavby Husova sboru ve Vršovicích. V tomto návrhu byla vyčíslena cena za pronájem přístroje na odvlhčení na 107 100 Kč. Proto br. Frýdl podal návrh, aby byla tato částka uhrazena ne z grantu, jak bylo původně plánováno, ale z rozpočtu NO Vršovice, čímž zbyde větší finanční částka na stavební práce. O tomto návrhu bylo hlasováno, RS jej jednomyslně přijala.
  4. Br. Frýdl informoval členy RS o jednání s G.E.Capital Bank ohledně pronájmu nebytových prostor. Mezi NO Vršovice a G.E.Capital Bank byla sjednána smlouva na dobu určitou.
  5. Ve věci nástupu br. Svobody od 1. 7. t.r. do farní kanceláře NO Vršovice byla projednána:
    1. a) náplň práce
    2. b) pracovní úvazek a forma pracovní smlouvy
    3. c) výše finanční odměny
    4. a) Náplň práce: br. Svoboda vykryje úřední hodiny farní kanceláře, mimo ně bude přítomen i ve čtvrtek. V neděli bude přítomen v době od 9 – 12 hod. a bude vykonávat práce spojené s chodem bohoslužebných obřadů. Mimo úřední hodiny bude vykonávat práce spojené se správcovstvím budovy, v nejbližších měsících v rámci probíhajících stavebních prací. V průběhu roku zajistí v pracovní době úklid chodníku, v zimních měsících z něj odklidí v pracovní době sníh. Mimo pracovní dobu bratra Svobody budou úklid sněhu obstarávat nasmlouvaní externí pracovníci.
    5. b) Pracovní úvazek a forma pracovní smlouvy: pracovní úvazek je 30 pracovních hodin za týden. Formou pracovní smlouvy platné přes letní měsíce bude smlouva o dílo. Definitivní forma pracovní smlouvy bude projednána na zářijovém zasedání RS.
    6. c) Výše finanční odměny: s přihlédnutím k pobírání starobního důchodu byla finanční odměna RS jednomyslně odsouhlasena.
  6. RS jednomyslně odsouhlasila měsíční finanční odměnu paní M. Czesnakové za úklidové práce na 3000 Kč. V této částce je zahrnuta i práce na odklízení sněhu z chodníku v zimních měsících.
  7. RS odmítla plánované uložení uren do hrobu v Uhlířských Janovicích z důvodu neprůhlednosti nabídky vybudování hrobu od tamnější fary. Br. Frýdl zašle této farnosti děkovný dopis a jejich nabídku v něm zamítne.
  8. Br. Frýdl přednesl svůj návrh uložit urny, o které nikdo z pozůstalých nejeví zájem, pietně do nově chystaných prostor kolumbária v rámci stavebních úprav sboru. Tento návrh RS přijala, jeden člen hlasoval proti.
  9. Br. Frýdl a Mimra informovali RS o úspěšném realizování návrhu adopce dítěte na dálku z minulé schůze. Na tento projekt bude zorganizována finanční sbírka a bude zřízen zvláštní účet. Na další realizaci je třeba vybrat 7000Kč ročně, tato částka je zatím uhrazena na jeden rok.
  10. Sestra Kopčilová přejímá za br. Blahnu povinnost zúčastnit se sněmovních shromáždění.
  11. Sestra Krausová informovala RS, že varhaníci nepokryjí všechny bohoslužby přes měsíce červenec a srpen. Br. farář proto zváží bohoslužby v modlitebně přes tyto měsíce.
  12. Pan J. Kučina se písemně obrátil na NO Vršovice se žádostí o zaplacení schrány v kolumbáriu na pět let dopředu. RS jeho žádosti jednomyslně vyhovuje, poplatek pan Kučina uhradí včetně jeho plánovaného navýšení.
  13. Pravoslavná akademie Vilémov se na NO Vršovice obrátila s nabídkou zapojení do projektu ohřevu 200 litrů vody pro denní spotřebu solární energií a ekologického vytápění budov. Pro sbor z této nabídky vyplývá, že musí nechat vypracovat energetický audit. Cena za jeho pořízení je v rozmezí 6000 – 10 000 Kč. Zapojení do projektu RS jednomyslně odsouhlasila.

V závěru členové RS popřáli R. Mimrovi k jeho narozeninám. Příští schůze RS byla stanovena na 10. 9. 04 od 16. 30 hod. Do té doby se bude scházet podle potřeby prezidium RS ve složení br. Frýdl, Svoboda a Mimra.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.