Zápis ze schůze Rady starších 14. října 2004

Přítomni: dle prezenční listiny D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, D. Čáp, M. Křemen, O. Kulhavý, P. Ondráček. Hosté: M. Mimrová, V. Brabenec, M. Svoboda

Po zahájení schůze místopředsedou RS O. Kulhavým zazpívána píseň č. 98, úvodní modlitbu přednesl bratr farář D. Frýdl.

  1. členové RS poděkovali bratru M. Svobodovi za jeho dlouholetou práci v předsednictvu RS
  2. RS odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 10. 9. 2004
  3. bratr farář Frýdl předložil zprávy matriční, sborové služby a zprávu jednatelskou.
  4. bratr Svoboda předložil zprávu farního úřadu. Tyto čtyři zprávy jsou přílohou tohoto zápisu.

Bylo projednáno splnění úkolů vyplývajících z poslední schůze RS dne 10. 9. 2004, jak je uvedeno v bodech 1 až 2:

  1. Sestra Kamila Kopčilová a bratr Ondřej Kulhavý se zavázali přijmout místopředsednictví RS do jejího výročního zasedání ve skladbě: 1.místopředseda – O. Kulhavý (převezme na sebe všechny povinnosti), 2.místopředseda – K. Kopčilová (bude O.Kulhavému pomáhat ve věcech organizačních a při přípravě zápisu, při jeho nepřítomnosti povede jednání RS).
  2. Sestra M. Mimrová předložila návrh rozpočtu NO pro příští rok. RS rozhodla, že sestra M. Mimrová tento návrh ještě přepracuje společně s bratrem farářem a paní účetní. Na příštím zasedání RS tento návrh rozpočtu opět předloží RS s tím, že vypracuje návrhy dva: jeden s rozpočtem vyrovnaným a druhý s rozpočtem schodkovým. V této souvislosti se RS předběžně vyjádřila pro možné přijetí schodkového rozpočtu.
  3. RS se rozhodla uvolnit finanční prostředky na opravu střechy nad nebytovým prostorem, který bude v rámci uzavřeného smluvního vztahu užívat G E Capital Bank. Nájemce financování této opravy požaduje od NO, v opačném případě navrhl, že nájemné bude sníženo o náklady na opravu.
  4. Zahradní architekt pan V. Brabenec předložil RS projekt úpravy parkové plochy v okolí Husova sboru. Hodnota díla je cca. 1 300 000 Kč. Bratr farář Frýdl v souvislosti s tímto předloženým projektem informoval RS o možnosti získat na tuto úpravu grant. Granty na revitalizaci parkových ploch vypisuje Magistrát hl.m. Prahy a to do výše 250 000 Kč (nebo 500 000 Kč je-li žádost o grant podložena výrazně kvalitním projektem). RS pověřila bratra faráře, aby u Obecního úřadu pro Prahu 10 (který je Magistrátem hl.m. Prahy pověřen správou pozemku) podal písemnou žádost o tento grant, podloženou odbornou studií a projektem vypracovaným panem Brabencem. Pozemek by tak nadále zůstal v magistrátním vlastnictví, NO by jej užívala v pronájmu.
  5. Bratr farář Frýdl informoval RS, že na jejím příštím zasedání budou přítomni zástupci pražského divadla Fidlovačka, kteří jakožto zájemci o pronájem divadelních prostor Husova sboru budou členy RS informovat o koncepci jeho užití.
  6. Ondřej Kulhavý informoval členy RS o projektu hudebního CD, které by mělo prezentovat hudební tělesa aktivně činná v NO a vyjadřovat osobní vztah k víře. Financování tohoto projektu zajišťuje NO Prahy 1. Ke spolupráci na nahrávce byli osloveni: pan Armin Reich se svým jazzovým orchestrem, Lege artis, symf.orch. Šarbilach s um.vedoucím panem Vogelem, hudební skladatel pan Luboš Svoboda a pan Mirek Urban. V současné době probíhá výběr a nácvik repertoáru. O. Kulhavý je organizátorem tohoto projektu.
  7. RS vypověděla pronájem multifunkční místnosti kapele Olympic revial band s tím, že kapela nadále neplatí NO za tento pronájem dohodnutou finanční částku.
  8. Ondřej Kulhavý předložil RS zprávu o činnosti souboru Lege artis za minulý rok. V této souvislosti požádal RS o zahrnutí souboru mezi oficiální aktivity NO a nabídl RS finanční částku za pronájem multifunkční místnosti. K obojímu RS zaujala odmítavé stanovisko s tím, že soubor bude prostory multifunkční místnosti užívat ke zkouškám bezplatně a to každý čtvrtek v týdnu od 18. do 21. hod.
  9. Bratr farář Frýdl informoval RS o možném přijetí pracovníka, který by pracoval pro NO v rámci alternativního výkonu trestu. Vzhledem k tomu, že tento zájemce o práci pro NO nesplňuje podmínky stanovené Probační službou, RS jeho přijetí předběžně zamítla, s tím, že bratr farář povede s dotyčnou osobou další jednání za účelem osvětlení stanoviska jmenovaného k druhu činnosti, kterou by mohl pro Náboženskou obec odvést.
  10. Bratr farář Frýdl informoval RS o chystaném víkendovém výletu do Liberce s dětmi z NO ve dnech I5. – 17. 10. 2004.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.