Zápis ze schůze Rady starších 3. prosince 2004

Přítomni: dle prezenční listiny D.Frýdl, K.Kopčilová, D.Krausová, D.Čáp, R.Mimra, B.Marková, Hosté: p. Kubín, M.Svoboda

Schůze byla zahájena společnou písní 209 a modlitbou br.faráře D.Frýdla a ses.K. Kopčilové.

RS odsouhlasila zápis z předchozího jednání, ze dne 5.11.2004, ke kterému byla také přiložena Zpráva Farního úřadu, Zpráva matriční a jednatelská.

  1. Br. Svoboda poděkoval RS, že se mohl zúčastnit dvoudenního semináře o nonverbální komunikaci, který pořádala HTF UK a ocenil ho jako zajímavou zkušenost.
  2. Br.farář Frýdl informoval RS o tom, že Diecézní rada zatím odsunula rozhodnutí o realizaci Husitského divadla v objektu našeho Sboru. Další postup DR bude stanoven na prosincové schůzi, 22.12.2004, kdy by měla proběhnout prezentace jednotlivých koncepcí dvou vážných zájemců. Naši Náboženskou obec na ni budou zastupovat br.Frýdl, Čáp a Kubín. Br.Kubín vypracoval nástin multiprostorového projektu divadla, ve kterém se počítá s prezentací husitských myšlenek a idejí v moderním pojetí, ve foyeru divadla.
  3. Schválení návrhu rozpočtu na rok 2005. Počítá se s vyrovnaným rozpočtem. Po delší diskusi byl návrh rozpočtu odsouhlasen (jeden hlas poradní) s tím, že se musí ještě dopracovat, aby mohl být předložen ke schválení Výročnímu shromáždění. Do té doby bude Náboženská obec hospodařit podle rozpočtového provizoria.
  4. RS se představila skupina amerických zájemců o rekonstrukci divadla v objektu Husova sboru, vedená producentem p. Jacksonem. Jejich záměrem by bylo provozovat divadelní hry, hudební zábavu, varietní programy, cestopisy a přednášky v angličtině a češtině převážně pro americkou menšinu v Praze nebo pro americké turisty. RS nezaujala k této záležitosti žádné stanovisko, protože předkládané koncepci chybí ekonomická rozvaha a také proto, že její celkové pojetí se zdá být až příliš komerční.
  5. RS znovu projednala věc přidělení pana X.Y. k výkonu alternativního trestu při Náboženské obci, protože ji na posledním jednání zamítla. Nyní vzala RS na vědomí, že proti rozhodnutí Obvodního soudu pro Prahu 10 se nelze odvolat. Dalším jednáním v této záležitosti byli pověřeno prezídium RS, které se sejde s právní zástupkyní a s řídící pracovnicí probační a mediační služby, kde bude stanoven další postup.
  6. Posouzení žádosti p. Marinova o pronájem venkovního prostoru před sborem za účelem pouličního prodeje občerstvení. RS souhlasí, aby v adventním čase byla v určených dnech v adventním čase, 9. a 10.12.2004, uskutečněna charitativní akce s misijním dosahem ve spolupráci s některými členy Náboženské obce. Adventní občerstvení by bylo zdarma a zájemcům bude nabízeno svařené víno a párek v rohlíku za dobrovolný příspěvek. Rozhodnutí o eventuálním pronájmu plochy za účelem prodeje si ponechává RS až po vyhodnocení zkušeností s dobročinnou akcí.

Zapsala: B. Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.