Zápis ze schůze Rady starších 21. ledna 2005

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, D. Čáp, R. Mimra, O. Kulhavý.
Hosté: I. Myslivcová, p. Jackson, J. Kubín, dr. Reichelt, M. Svoboda.

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 172, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.
RS odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 3. 12. 2004.
Bratr Svoboda předložil zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby.
Bratr Mimra poukázal na snižující se kvalitu vystoupení souboru Šarbilach. RS konstatovala, že soubor prochází těžkým obdobím a věří, že vztahy mezi jeho členy se opět narovnají. Soubor Šarbilach, jehož činnost není zahrnuta pod oficiální aktivity Husova sboru ve Vršovicích, ráda uvítá při příštích bohoslužebných shromážděních a na koncertech.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS, že sl. Anna Hladíková dokončí databázi farní knihovny. Sestra Marková se v této souvislosti nabídla, že pomůže s výběrem knih a knihovně věnuje některé tituly.
Sestra Krausová informovala o nákupu zvýhodněných vstupenek na vybraná divadelní představení. Tyto vstupenky jsou určeny pro členy náboženské obce a jejich rodinné příslušníky.
RS projednala plnění pracovních povinností p. Czesnakové k náboženské obci, vyplývajících ze smluvního vztahu. Většinou hlasů ( pět pro + dva hlasy poradní, dva proti ) poté RS rozhodla, že dohoda o pracovní činnosti mezi p. Czesnakovou a náboženskou obcí bude uzavřena na následující dva měsíce. V této smlouvě budou zahrnuty specifické podmínky, jejichž plnění podmiňuje pracovní vztah p. Czesnakové.
RS seznámila producenta p. Jacksona s důvody, kvůli kterým jednomyslně zamítá záměr skupiny amerických herců využívat divadelní prostory Husova sboru. Mezi tyto nejzávažnější důvody patří nepředložení ekonomické rozvahy projektu, nepřijatelná podoba předloženého návrhu smlouvy a zamýšlené komerční využití prostor určené především pro americkou minoritu.
Bratr farář Frýdl a bratr Svoboda seznámili členy RS s vyhodnocením adventní dobročinné akce, při které ve venkovním prostoru před Husovým sborem podával p. Marinov občerstvení za dobrovolný příspěvek. Akce měla na veřejnosti příznivý ohlas a zkušenosti s p. Marinovem byly kladné. Proto RS jednomyslně schválila žádost p. Marinova o pronájem venkovního prostoru za účelem prodeje s tím, že prozatím bude tato smlouva uzavřena na tři měsíce a p. Marinov musí zajistit své zákonné povinnosti spojené s tímto prodejem. Nájemné RS stanovila na 3000Kč za pronájem venkovního prostoru a 400Kč za provizorní uskladnění vozíku v divadelních prostorách.
RS jednomyslně souhlasí s pronájmem sklepní kóje pro p. Miroslava Urbana na základě jeho žádosti. Tyto sklepní prostory mohou využívat i další členové náboženské obce, bezúplatně a na základě ročního a dále obnovitelného smluvního vztahu.
Bratr farář Frýdl seznámil členy RS s výsledky jednání s představiteli divadla Fidlovačka, na kterém byli ze strany náboženské obce přítomni on, bratr Kubín a dr. Reichelt. RS na tomto základě jednomyslně odsouhlasila záměr založit obecně prospěšnou společnost realizující rekonstrukci a provoz divadla, ve které bude mít zastoupení náboženská obec se svojí majoritní účastí, divadlo Fidlovačka a městská část Praha 10. Dr. Reichelt zajistí stanovy, soudní odhad a další náležitosti nutné k realizaci tohoto záměru.
Bratr Frýdl představil svůj záměr přebudovat půdní prostory Husova sboru pro potřeby chystaného mateřského centra. Za tímto účelem bude v budoucnu vypracována architektonická studie.
RS jednomyslně schválila návrh rozpočtu náboženské obce na rok 2005.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.