Zápis ze schůze Rady starších 18. února 2005

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, D. Čáp, R. Mimra, O. Kulhavý.
Hosté: pí. Studenovská, p. Kubín, M. Svoboda.Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 135, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.
RS odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 21. 1. 2005.
Bratr Svoboda předložil zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS o kompletním zaevidování knižního fondu knihovny farního úřadu do počítačové databáze. V blízké budoucnosti bude tato databáze zveřejněna na internetu pro zájemce o výpůjčku knižních titulů. RS odsouhlasila investici ve výši cca. 20 000Kč na truhlářské práce v prostoru kůru za účelem dobudování policového systému, ve kterém budou knižní tituly uskladněny.
Na základě jednání z předcházející schůze RS bratr farář Frýdl informoval členy RS o uzavření dohody o pracovní činnosti mezi paní Czesnakovou a náboženskou obcí. RS byla seznámena s tím, že i přes značně komplikované vztahy mezi těmito dvěma subjekty paní Czesnaková plní své pracovní povinnosti i specifické podmínky podmiňující uzavření pracovního vztahu.
Na základě jednání z předcházející schůze RS bratr farář Frýdl informoval členy RS o zaslání návrhu smlouvy o pronájmu venkovního prostoru Husova sboru za účelem prodeje panu Marinovi k jeho připomínkování. Pan Marinov s podmínkami souhlasí a smlouvu po schválení Diecézní radou je připraven podepsat.
Na základě jednání z předcházející schůze RS bratr farář Frýdl informoval členy RS o vyklizení sklepní kóje a bezplatném pronájmu její části bratru M. Urbanovi. Brikety, které jsou v současné době v kóji složeny přenechává RS br. Kubínovi, který si zajistí jejich odvoz v průběhu jednoho měsíce.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS o svém záměru přenechat počítač z farní kanceláře určený k odpisu z evidence majetku za pořizovací cenu nainstalovaných nových komponentů bratru M. Urbanovi. Pořizovací cena nainstalovaných nových komponent je cca. 2 500Kč. Tato částka nebyla placena z rozpočtu Náboženské obce. RS stanovuje symbolickou cenu 1Kč jako zbytkovou hodnotu počítače po odpisu a se záměrem souhlasí.
Bratr Svoboda informoval členy RS o schůzce zástupců pražských náboženských obcí, které byl přítomen. Na této schůzce byli přítomní seznámeni s chystanými kulturními akcemi.
Bratr Mimra informoval členy RS o vybrání 4 300Kč mezi členy náboženské obce na projekt adopce na dálku v roce 2004. Další etapa této zvláštní sbírky bude vyhlášena při příští bohoslužbě. Je třeba v této záležitosti zvýšit obětavost jednotlivých dárců.
Bratr farář Frýdl a bratr Svoboda informovali členy RS o nutnosti vybudovat zvláštní vstup do kotelny.
Bratr Kubín seznámil členy RS s bodovým scénářem k sestavení správní rady obecně prospěšné společnosti realizující rekonstrukci a provoz divadla. Do dvou týdnů předloží členům RS návrh osnov obecně prospěšné společnosti k připomínkování.
RS vzala na vědomí rezignaci bratra Křemena na jeho členství v Radě starších.
Členové RS posoudili návrhy adaptace kolumbária v prostoru pod kůrem od arch. Nováka a vybrali nejvhodnější z nich k dalšímu dopracování.
Členové RS posoudili návrh studie budoucího mateřského klubu a souhlasí s uvolněním částky okolo 20.000Kč na vypracování podrobné studie jako základu pro budoucí projektovou dokumentaci pro vydání stavebního povolení.
Členové RS souhlasí s přihlášením projektu na vybudování parku v okolí Husova sboru do grantového programu VIA dobročinného fondu Philip Morris ČR s možností získat na tento projekt 333 000Kč.
Bratr Mimra tlumočil požadavek některých varhaníků o zvýšení jejich odměny za hru při nedělních bohoslužbách. Navrhl škálu odměn v rozmezí 120 – 270Kč za jeden doprovod liturgie, tato škála odměn je odstupňovaná podle dosaženého vzdělání. Bratr farář Frýdl v této otázce navrhuje uzavřít se všemi varhaníky smlouvu o dílo, případně o pracovní činosti. Otázka výše a způsobu vyplácení odměn nebyla uspokojivě vyřešena. Do příští schůze sestra Krausová varhaníky zkontaktuje a zprostředkuje další jednání v této otázce mezi nimi a bratrem farářem.
Pro chystané setkání křesťanů na den 17. červen 2005 má náboženská obec zajistit ubytování účastníků v rodinách členů NO. Výzva k ubytování bude zveřejněna ve Vršovickém Hlasateli.
Bratr farář Frýdl vyzval členy RS k psaní příspěvků do editioralu Vršovického Hlasatele.
Příští schůze RS byla stanovena na 18. 3. od 16.30 hod. Tato schůze se bude zabývat zvláště přípravou výročního shromáždění, které proběhne v neděli 3. 4. 2005.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.