Zápis ze schůze Rady starších 18. března 2005

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, D. Čáp, O. Kulhavý.
Hosté: J. M. Kubín, M. Svoboda.

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 242, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.
RS odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 18. 2. 2005.
Bratr Svoboda předložil zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS o vydání knihy Via crucis. Presidium RS tento projekt schválilo již dříve, členové RS dodatečně na tomto svém zasedání. Náklady na vydání ( tj. 15 000Kč) byly hrazeny z fondu na vydavatelskou činnost, finanční přínos za prodej této publikace do příjmů náboženské obce z vydavatelské činnosti je předpokládán.
Sestra Marková v rámci uspořádání farní knihovny doporučila kontakty na knihovníky, kteří v této věci mohou přispět radou a poskytla potřebné pomocné materiály potřebné k správnému zaevidování knih. Bratr Svoboda informoval v této věci o výzvě knihovny HTF, otištěné v Českém zápasu. Knihovna HTF nabízí sloučení svého fondu s fondy farních knihoven. Bratr farář Frýdl a O. Kulhavý tuto nabídku zváží.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS o uzavření smlouvy o pronájmu pozemku mezi NO Praha – Vršovice a panem Marinovem. Smlouva je platná od 1. 3. 2005.
Smlouvy mezi náboženskou obcí a varhaníky budou realizovány během měsíce (vyjma varhaníků pana Adama Viktory a bratra Roberta Mimry, kteří hodlají hrát při bohoslužbách bez nároku na finanční odměnu).
Členové RS vzali na vědomí rezignaci bratra Roberta Mimry na svůj post finančního referenta v RS z důvodů pracovní vytíženosti.
Bratr farář Frýdl informoval členy RS o plánovaném zájezdu do města Kostnice v červenci tohoto roku. Přihlášky na zájezd je možné podat do konce měsíce března.
Bratr Kubín seznámil přítomné s návrhem statutu společnosti, která bude spravovat plánované divadlo.
Členové RS vzali na vědomí rozvázání pracovního poměru mezi náboženskou obcí a paní Csesnakovou z důvodů hrubých osobních útoků vedených paní Csesnakovou proti členům náboženské obce.
RS schválila uvolnění 10 000Kč, které coby finanční dar budou poskytnuty sboru CČSH Čelákovice na zrekonstruování služebního bytu.
RS schválila, aby částka 9 060Kč (vybraná při charitativním koncertu pro Asii pořádaném v prostorách kostela vršovické náboženské obce) byla navýšena o 940Kč a celková částka, tj. 10 000Kč bude odeslána na konto nadace Člověk v tísni.
Členové RS se zabývali přípravou výročního shromáždění členů vršovické náboženské obce, které proběhne dne 3. 4. 2005 od devíti hodin. Přítomní zvážili členství vhodných kandidátů při obsazení různých funkcí v Radě starších. Dále členové RS řešili organizační otázky týkající se přípravy a průběhu výročního shromáždění a rozdělili si mezi sebou úkoly.

Program výročního zasedání bude následující:
úvod
volba zapisovatelů a sčitatelů
abdikace všech současných členů RS
volba nového předsednictva a členů RS
přednesení zprávy o činnosti RS (bratr Svoboda)
přednesení zprávy o duchovenské činnosti (bratr farář Frýdl)
přednesení zprávy o hospodaření náboženské obce
přednesení revizní zprávy
přednesení zprávy o kulturní činnosti (sestra Krausová)
přednesení zprávy matriční a jednatelské (bratr Svoboda)
přednesení zprávy o práci s dětmi a mládeží (sestra Kopčilová)
návrh rozpočtu na příští období (bratr farář Frýdl) a jeho schválení
různé
diskuse
závěr
Po skončení výročního shromáždění budou následovat bohoslužby.
Po bohoslužbách bude v prostorách multifunkční místnosti podáván slavnostní oběd.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.