Zápis ze schůze Rady starších konané dne 28. 4. 2006

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, D. Krausová, B. Marková, B. Pražáková, D. Čáp, J. M. Kubín

Hosté: M. Svoboda

Vedení schůze se ujala předsedkyně Rady starších sestra Kamila Kopčilová, která byla zvolena na výročním shromáždění dne 26. 3. 2006. Po zahájení byla zazpívána píseň č. 100, úvodní modlitbu přednesli předsedkyně Rady starších a bratr farář Frýdl. Rada starších odsouhlasila zápis ze svého posledního jednání, které proběhlo dne 17. 3. 2006. Bratr Svoboda předložil zprávy matriční, jednatelskou, farního úřadu a sborové služby.

Členové Rady starších poděkovali bratru Svobodovi a sestře Markové za roznášky gratulačních dopisů členům náboženské obce a zhodnotili tuto aktivitu jako velice prospěšnou z pastoračního i organizačního hlediska, kdy často po mnoha letech znovu zjišťujeme skutečný stav členské základny naší náboženské obce.

Bratr farář Frýdl informoval přítomné o plnění rozpočtu náboženské obce v roce 2006. V této souvislosti uvedl, že instalace solárního systému ohřevu vody byla financována z rezerv náboženské obce, dotaci ve výši 289. 000 Kč náboženská obec teprve obdrží.

Bratr Svoboda byl pověřen vypracováním seznamu věcí určených k vybavení dílny. Sestra Marková informovala o již vypracovaném seznamu věcí nutných k výbavě kuchyňky v multifunkční místnosti. Nákup tohoto materiálu se uskuteční nejdříve v červenci tohoto roku v závislosti na finančních možnostech náboženské obce.

Vzhledem k novému způsobu dohřevu teplé vody došlo k přepsání smlouvy o odběru elektřiny pro objekt Husova sboru. To si vyžádá nový způsob výpočtu plateb za elektřinu. Řešením záležitosti byl pověřen finanční referent br. Kubín.

Bratr farář Frýdl informoval přítomné o započetí přípravných prací v souvislosti s vybudováním nového kolumbária. Za tímto účelem byla přesunuta zadní řada lavic v hlavním sále. Na základě návrhu bratra Čápa se členové Rady starších shodli, že výstavba kolumbária proběhne po etapách. V letošním roce budou v rámci první etapy odvedeny práce stavebního rázu. Podrobný finanční rozpočet pro první etapu bude vypracován na základě jednání s odborníky. Záležitost bude potom operativně řešena buď s bratrem Kubínem (ekonomika) nebo s bratrem Čápem (stavební činnost).

Bratr farář z řevnické náboženské obce požádal o dar či půjčku z důvodu havárie kanalizace v budově sboru. Rada starších odsouhlasila poskytnout této náboženské obci částku ve výši 5000Kč jako dar.

Manželé Krajčiříkovi z Jednoty pro děti a mládež požádali náboženskou obec o poskytnutí příspěvku na letní dětský tábor. Rada starších odsouhlasila poskytnout pro tento účel částku ve výši 2500 Kč jako dar. Částka bude žadatelům uvolněna v červenci tohoto roku. Rada starších žádá manželé Krajčiříkovi o fotografie z minulých táborů.

Všichni žadatelé budou písemně o rozhodnutí Rady starších vyrozuměni farářem.

Paní Krutská ústně zažádala o uzavření smlouvy o pronájmu zadní místnosti za divadlem pro Akademii sociálního umění ve výši 5000Kč za měsíc. Členové Rady starších konstatovali, že místnost je bez tepla a elektřiny a není v současné době obyvatelná. Tato žádost o pronájmu bude předmětem dalšího jednání Rady starších.

Příští schůze Rady starších proběhne v pátek 19. května od 16.30 hod.

Zapsala: Dana Krausová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.