Zápis ze schůze RS ze dne 24. 1. 2008

Účast (dle presenční listiny): D. Frýdl, K. Kopčilová, Jan M. Kubín, O. Kulhavý, B. Marková  Hosté: M. Svoboda

Na začátku schůze zazpívali přítomní píseň č. 99. Úvodní modlitby přednesl bratr farář Frýdl a předsedkyně rady starších sestra Kopčilová.

Bratr Svoboda seznámil členy rady starších (dále jen RS) se zprávami: matriční za rok 2007, sborové služby za rok 2007 a jednatelskou za rok 2007. Tyto zprávy jsou přílohou k zápisu.

Bratr farář Frýdl seznámil členy RS s prvními hrubými výsledky hospodaření za loňský rok a v té souvislosti konstatoval, že konečná účetní uzávěrka ještě nebyla provedena – bude dodána do konce měsíce března společně s daňovým přiznáním. V minulém roce tvořily největší rozpočtovou položku výdaje za opravy a rekonstrukce. Vzhledem k některým dopředu nenaplánovaným rekonstrukcím došlo k překročení rozpočtových prostředků, které musely být uhrazeny mimořádnými výnosy z příštích období, o které byl původní rozpočet navýšen. Podrobné informace o ekonomické situaci a hospodaření náboženské obce budou předneseny na jejím Výročním shromáždění. Bratr farář dále předal členům RS k prostudování a připomínkování návrh rozpočtu na rok 2008. Jeho projednávání bude jedním z hlavních bodů jednání únorové schůze RS.

Ve věci financování již proběhlých rekonstrukcí přijala RS tato usnesení:

došlo k předání ukončené stavby sakristie a adaptace kněžiště kostela. RS přejala od realizační firmy K hotové dílo a uvolnila zbývající zadržovanou částku 50 000,-Kč.

po konzultaci s bratrem Čápem byl oproti návrhu snížen rozpočet za rekonstrukci bytu č. 1 a RS souhlasí s doplacením 90 000,-Kč do stanovené celkové ceny. profinancování adaptace ubytovací jednotky v zázemí divadla bude provedeno ve třech etapách: v první fázi bude uhrazena záloha ve výši 100 000,-Kč, do pololetí letošního roku bude doplacena polovina z celkové ceny díla; v závislosti na finanční situaci v druhé polovině letošního roku bude buď doplacen celý zbytek do konečné ceny díla nebo bude úhrada provedena až v lednu 2009.

V souvislosti s návrhem rozpočtu bratr farář konstatoval, že solární systém ohřevu vody zcela nesplnil očekávání úspory odběru elektrické energie: 1000l vody se musí většinu roku kvůli nepříznivým světelným podmínkám ohřát pomocí elektrického proudu. Proto bratr farář navrhuje, aby byl systém přeinstalován tak, fungoval čistě jen na sluneční energii, zároveň by ale byl v každé odběrní jednotce nainstalován elektrický průtokový ohřívač (týká se farní kanceláře, kuchyňky a WC ve firmě WME a sakristie). Tento návrh byl RS odsouhlasen.

RS po diskuzi odsouhlasila návrh na zvýšení poplatku za místo v urnových schránkách kolumbária na cenu 115,-Kč za jedno místo na rok. Zároveň ruší možnost plateb na dva roky dopředu a nově stanovuje možnost jednorázové úhrady na 5 let při garanci zachování dosavadní ceny 100,-Kč za jedno místo na rok.

RS odsouhlasila realizaci návrhu osvětlovacího tělesa do nového kolumbária, který vypracoval arch. Novák. Z rozpočtu uvolňuje pro potřeby realizace částku ve výši 10 000,-Kč.

Bratr farář tlumočil dopis od bratra R. Mimry, kterým byli členové RS informováni o nákupu elektronických kláves za 18 000,-Kč. Bratr Mimra dále navrhuje koupit externí PA reproduktory (do 12 000,-Kč), kterých by se kromě ozvučení varhan dalo použít např. i k ozvučení multifunkční místnosti při konání různých akcí. RS s nákupem reproduktorů z finančních důvodů váhá a prosí bratra Mimru, aby dodal příslušnou technickou specifikaci. Bratr Kubín se na jejím základě seznámí s dalšími možnými modely reproduktorů a jejich cenovými relacemi.

Levný model kopírovacího zařízení OKI, který byl pořízen pro potřeby farní kanceláře, se dlouhodobě jeví jako nespolehlivý a problémový. Bratr farář navrhl darovat jej za odvoz některé z náboženských obcí. RS věnování zařízení některé z náboženských obcí nedoporučila a odsouhlasila, aby byl přístroj darován bratru J. M. Kubínovi.

Příští schůze RS bude ve čtvrtek 21. 2. 2008 v 16.30 hod.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.