Zápis ze schůze Rady starších 21. května 2004

Přítomni: dle prezenční listiny D. Frýdl, M. Svoboda, K. Kopčilová, B. Marková, Z. Blahna, D. Čáp, R. Mimra, O. Kulhavý

Po zahájení schůze zazpívána píseň č. 263, úvodní modlitbu přednesl bratr farář Frýdl.

  1. RS schválila zápisy ze svých schůzí, které byly dne 16. 3. a 23. 4. 2004.
  2. Bratr Svoboda oznámil, že se bude ucházet o místo zaměstnance farního úřadu naší NO s možností nástupu od července 2004. Výše pracovního úvazku a specifikace práce bude stanovena na příští schůzi RS.
  3. Bylo projednáno splnění úkolů vyplývajících z poslední schůze RS dne 23. 4. Těmito úkoly bylo:
    1. zjištění podmínek nutných ke změně statutárních zástupců NO podle požadavků Ministerstva kultury (nesplněno, do příští schůze zajistí br. Frýdl).
    2. Zjištění informací o cenách kamenných desek. Br. Čáp informoval o cenových relacích tří pražských kamenických firem. RS usoudila po poradě s br. Čápem, že nejvhodnějším materiálem pro náhrobní desku na hrob v Uhlířských Janovicích je umělý kámen. Cenové nabídky kamenických firem z okolí Uhlířských Janovic zjistí do příští schůze RS br.Kulhavý.
    3. Nabídka možnost spoluúčasti holešovické NO s vršovickou NO ve věci společného uložení uren do hrobu v Uhlířských Janovicích. Br. Svoboda informoval členy RS o nezájmu holešovické NO. Osloví v této věci další pražské NO.
  4. Na základě výběrového řízení seznámil br. Frýdl RS s návrhem odvlhčení spodní stavby Husova sboru ve Vršovicích vypracovaný p. Sůvou (příloha č.3). Farní úřad s návrhem na zakázku oslovil pět firem a ty předložily do uzávěrky výběrového řízení své nabídky. Podle tohoto návrhu odvlhčení spodní stavby RS zvážila uvedené nabídky a odsouhlasila zadání zakázky firmě MK Stavo – Praha v první etapě odvlhčení (jeden člen RS se zdržel hlasování). RS podle návrhu odvlhčení spodní stavby soudí, že první etapa odvlhčení (viz body 1. – 4. přehledu cenových nabídek návrhu odvlhčení spodní stavby) je nezbytná, druhou etapu je možné přizpůsobit dle vývinu situace odvlhčení zdiva. Druhou etapu odvlhčení provede firma MK Stavo – Praha zřejmě ve spolupráci s firmou Hydropol.
  5. Br. Frýdl informoval RS o pronájmu nebytových prostor Husova sboru ve Vršovicích. Firma WMEData odstupuje od smlouvy o smlouvě budoucí na prostory prodejny z důvodu neposkytnutí úvěru. Na základě nabídky pronájmu těchto nebytových prostor prostřednictvím inzerátu v tisku a na internetu br. Frýdl předložil písemné nabídky zájemců. RS vybrala tři nejvhodnější zájemce a jednomyslně odsouhlasila pořadí, v jakém budou vyzvány k dalšímu jednání. Tato jednání se zájemci povede br.Frýdl v případné spolupráci s některým z členů RS. Odsouhlasené pořadí nejvhodnějších zájemců o nebytové prostory:
    1. G.E. Capital Bank (nejnižší cenový limit stanovuje RS na 40.000Kč/měsíc.)
    2. De.fakto – kavárna (ing. Považan)
    3. Salto – prodejna sportovní obuvy (p. Strejčková)
    4. Další zájemci (ing. Herynek – prodej bonsají a květin , ing. Pham Viet Hue – potraviny, byli vyřazeni z výběrového řízení z důvodů nesouladu předmětu podnikání s charakterem budovy).
  6. Br. Blahna oznámil svou rezignaci na funkci místopředsedy Rady starších ze zdravotních důvodů. Předseda RS br. Svoboda mu poděkoval za spolupráci. Delegátem za náboženskou obec bude sestra Kopčilová, zvolená na Výročním shromáždění. Tato změna bude oznámena pražské diecézi a sněmovnímu centru – provede br. Frýdl.
  7. Na základě žádosti p. F. Krajčiříka RS jednomyslně odsouhlasila příspěvek pro dětský letní tábor v Borovnici ve výši 3.000 Kč.
  8. Br. Mimra přednesl návrh, aby se NO Vršovice zúčastnila projektu adopce dítěte na dálku prostřednictvím římskokatolické charity. RS s návrhem souhlasí, realizace návrhu bude upřesněna. Provede br. Mimra.
  9. Br. Frýdl informoval o chystané akci s názvem Setkání křesťanů 2005, která proběhne ve dnech 17. – 19.6. příštího roku. RS většinou hlasů odsouhlasila, že NO Vršovice má o akci zájem, bude ji reflektovat a jejím účastníkům může nabídnout cca. 10 ubytovacích míst v domácnostech a v prostorách Husova sboru.
  10. Sestra Kopčilová podala informaci o průběhu víkendového kursu Alfa ve Ždírci nad Doubravou. V té souvislosti žádala o finanční příspěvek pro některé její účastníky. RS jednomyslně odsouhlasila finanční příspěvek pro 10 účastníků, který činí celkem 1700 Kč. (t.j. pro dvě rodiny byl odsouhlasen příspěvek ve výši dvakrát 700 Kč a pro 3 jednotlivce ve výši třikrát 100 Kč).
  11. Br. farář Frýdl oznámí při nedělní bohoslužbě 30. 5. ukončení roznášky audio a videokazet s filmem Ježíš.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.