Zápis ze schůze rady starších konané dne 18.5.2007

Účast (dle prezenční listiny): D.Frýdl, K.Kopčilová, D.Krausová, M.Pražáková, J.M.Kubín, O.Kulhavý, D.Čáp, B.Marková

Na začátku schůze byla zazpívána píseň Kdo jsou bratří moji. Úvodní modlitbu přednesli

bratr farář D.Frýdl a předsedkyně rady starších K.Kopčilová.

Pak se členové RS odebrali na prohlídku uvolněného bytu po p.Skálovi a nebytových prostor

v suterénu, které se nacházejí pod sakristií a přilehlými místnostmi a mají stejné dispozice.

Rada starších souhlasí s urychlenou realizací rekonstrukce bytu a na základě již proběhlých úspěšných rekonstrukcí pověřuje stavebními pracemi firmu J. Kittel. Náklady budou činit přibližně 240.000 Kč.

Schůze pak pokračovala jednáním o tom, jak nejlépe tento byt využít. Zůstane i nadále služebním bytem.

Bratr farář informoval přítomné o úmrtí manželky bratra Svobody a o tom, že si pozůstalá rodina přeje, aby se smuteční obřad konal v kostele našeho sboru, a to 21.5.2007.  Vzhledem k tomu, že paní Svobodová byla katolického vyznání, obřad provede římskokatolický kněz.

Na konci obřadu by měl někdo z RS říct, proč si rodina přála takovýto ekumenický druh pohřbu. RS se dohodla, že toto vysvětlení podá sestra Kopčilová.

Bratr farář oznámil RS, že náš sbor získal na společnou sborovou dovolenou od Městské části Praha 10 grant ve výši 8000 Kč. V této souvislosti požádal RS ještě o příspěvek 2000 Kč na ubytování, což RS odsouhlasila.

Manželé Krajčiříkovi žádají, jako v několika předešlých letech, o příspěvek na dětský tábor. RS se rozhodla přispět na tuto aktivitu 2000 Kč.

Plnění rozpočtu – bratr farář vysvětlil členům RS, že na opravy budovy sboru, nákup materiálu a dokumentaci bylo vyčleněno 945 000 Kč. Náklady na novu sakristii, služební byt po p.Skálovi a rekonstrukci spodních místností, které už firma WME Data nepotřebuje jsou odhadovány na 1 450 000 Kč. Náklady adaptace sakristie byly navýšeny vybudováním předstěn u oltáře a vedlejších místností u sakristie. Je tedy třeba najít způsob financování. Bratr Kubín navrhl požádat banku, aby nám dala peníze za nájem rok dopředu. Pokud by nám banka tyto peníze nedala, museli bychom s některými úpravami počkat. Bratr farář namítá, že kdyby se rekonstrukce rozdělila do dvou etap, tak by se prodražila. Bratr Čáp s tímto názorem nesouhlasil. Upozornil také, že nejvyšší částku si vyžádají sanační omítky, kolem 100 000 Kč, a že rozpočet také navýší vybavení prostor.

Předložený návrh rozpočtu na rekonstrukci zázemí v suterénu divadla je v odhadované ceně za realizaci ve výši zhruba 600.000Kč. Po vyřešení způsobu financování pověřuje Rada starších své prezidium ve spolupráci s br. Čápem uzavřít smlouvu o dílo s firmou J. Kittela v tomto stanoveném cenovém horizontu.

Debata o využití suterénních prostor, které by se daly využít k pronájmu. První varianta by představovala finanční návratnost.Druhá varianta duchovní prospěch, například poskytnout bydlení lidem, kteří se zabývají misijní činností.

Bratr Kubín navrhl, aby se zmíněný prostor pronajal člověku, který by se zabýval vybudováním nového divadla.

Pokud jde o rekonstrukci suterénu, zbývají tedy dvě možnosti, buďto úvěr nebo požádat banku, aby nám zaplatila nájem rok dopředu, pak budeme moci jednat dál. Bratr Kubín by doporučoval požádat o předplacení nájemného od banky.

Výlet do Škodějova, rodného místa Karla Farského, by se měl konat 16.6.2007. Je naplánován program pro děti v Semilech a ve Vysokém nad Jizerou a bratr farář Frýdl by měl mít ve Vysokém nad Jizerou přednášku o vztahu Karla Farského ke zdejšímu sboru CČSH.

Bratr farář navrhl, abychom pozvali na výlet i jiné náboženské obce, protože chce pro výletníky objednat autobus. RS by měla uvolnit na tuto akci 10 000 Kč.

O termínu další schůze RS bude rozhodnuto dodatečně.

Zapsala Bohuslava Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.