Zápis ze schůze RS ze dne 7. 12. 2007

Účast (dle presenční listiny): D. Čáp, D. Frýdl, K. Kopčilová, B. Marková, D. Krausová, M. Pražáková, O. Kulhavý

Na začátku schůze přítomní zazpívali píseň č. 208, úvodní modlitbu přednesl br. Frýdl a s. Kopčilová. Poté br. farář Frýdl poděkoval členům rady starších (dále jen RS) za jejich práci pro náboženskou obec v roce 2007.

Br. Čáp seznámil členy RS se splněním úkolu z poslední schůze RS, kterým bylo jednání se stavební firmou p. K.: realizace je smluvně ošetřena stávajícími dodatky ke smlouvám, bylo dohodnuto odstranění nedodělků a firma byla za nedodržení termínu předávky penalizována. Dále upozornil na nezbytnost trvání na podmínkách stanovených ve smlouvě a v rozpočtu a případné penalizaci při nedodržení smluvního ujednání. Pro příští zakázky je také nezbytné trvat na vedení stavebního deníku. Dle konstatování br. Čápa ovšem vážnější výhrady k odvedené práci nejsou a tak do budoucna nic nebrání tomu, aby byl s příslušnou stavební firmou opět uzavřen smluvní vztah. Pan K. se zavázal do konce ledna 2008 odstranit zbývající nedodělky v kostele (oprava sádrokartonových předstěn). Do úplného odstranění všech vad a nedodělků mu bude dle příslušného dodatku zadržena poměrná částka z celkové fakturace rekonstrukce zákristie. RS schvaluje návrh br. Čápa penalizovat stavební firmu p. K. ve výši 15 000,-Kč za nedodržení termínu prací a trvá na podrobné specifikaci rozpočtu dodaného firmou K.; především rozpis celkové částky za zdravotechniku a elektroinstalaci. RS bere na vědomí, že veškeré požadované revizní zprávy a atesty k stavebnímu dílu byly řádně předány.

Br. Frýdl na dotaz členů RS specifikoval výhled stavebních úprav v příštím období:

Je nezbytné nově vypracovat regulaci topné soustavy v Husově sboru, a eventuelně ji rozšířit o další dosud nevytápěné prostory v zázemí divadla a v počítačové firmě. Doposud není plně využívána kapacita instalovaných plynových kotlů, kdy jeden je soustavně přetěžován a druhý se využívá pouze nárazově k vytápění kostela.

Adaptace zázemí divadla na multifunkční prostor.

Dokončení uměleckých prvků v interiéru Husova sboru (okno mezi kolumbáriem a hlavním sálem, celoskleněné dveře do zákristie a kolumbária – současná cena okna se pohybuje okolo 150 000,-Kč, dveře by stály po 20 000,-Kč za kus). Zároveň ale Br. Frýdl informoval, že současná finanční situace náboženské obce nedovoluje zahájit další stavební úpravy; přestože se snažíme získávat granty od nejrůznějších subjektů, většina takto získaných finančních prostředků tvoří jen malý zlomek ze skutečných finančních potřeb. Navíc většina prozatím získaných grantů byla omezena výhradně na neinvestiční výdaje.

Náboženská obec Nový Bor děkuje naší náboženské obci za poskytnutou finanční dotaci ve výši 70 000,-Kč. Dotace byla použita na rekonstrukci farního bytu a adaptaci kostela. Členové RS si prohlédli fotografie dokončeného díla. RS souhlasí s předáním pěti kusů lustrů z broušeného skla jako daru Náboženské obci Nový Bor do jejího kostela. Lustry z bývalé modlitebny byly doposud nevyužity a uloženy na půdě.

Br. Frýdl informoval o situaci ve vedení pražské diecéze. Ustanoveným správcem je David Tonzar, dosavadní ředitel Úřadu DR a jeden z kandidátů na úřad biskupa.

RS podporuje iniciativu vedení církve ke svolání mimořádného zasedání 8. řádného sněmu. Br. Frýdl informoval  členy RS o okruhu možných témat sněmovních jednání a RS ukládá br.faráři, aby informoval br. patriarchu o jejím postoji k dané problematice.

O příštím termínu schůze RS budou členové rady informováni dodatečně.

Zapsal: O. Kulhavý

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.