Zápis ze schůze rady starších konané dne 18.4.2008

Rada starších zahájila jednání zpěvem písní 52 a 141 a modlitbou.

Bratr Svoboda přednesl zprávu matriční,jednatelskou a sborové služby.

Rada starších provedla kontrolu zápisu z minulého jednání.

Bratr David Frýdl měl připomínku k usnesení RS.

Rada starších hovořila o situaci br.Ondřeje Kulhavého, kterému nebyla prodloužena pracovní smlouva ve funkci pastoračního asistenta. RS děkuje br.Ondřejovi za jeho obětavou práci a povzbuzuje ho k eventuelnímu jednání s novou DR.

Bratr David Frýdl informoval RS o průběhu a závěrech revize.Revizi provedla sestra Otavová, sestra Pohlová a sestra Studenovská. Výsledek revize byl dobrý. Komise shledala pouze tři body, které předložila radě starších jako závěr:

Na odvody vykázané vloni jako odvod do fondu bratrské svépomoci je nezbytné vystavit darovací smlouvy.

V budoucnu při každé stavební rekonstrukci nad 100 tisíc doporučuje uspořádat výběrové řízení nejméně ze tří firem.

Doklady nutno účtovat do období, do kterého skutečně patří.

Rada starších bere závěry DRFV na vědomí a konstatuje, že bod č. 1 je splněn, bod č. 2 bude zohledňován u všech budoucích stavebních prací v celkovém objemu nad uvedenou částku a bod č. 3 je v řešení dodavatelskou účetní firmou.

Rada starších přijala návrh br. Davida, aby se sestra Milada Janatová postupně seznámila s problematikou interních revizí v náboženské obci a do příští schůze zpracovala a předložila náměty a připomínky pro svoji činnost revizorky.

Bratr farář předložil RS návrh na realizaci skleněných dveří ze sakristie.Rada starších záměr schválila a bratr Čáp a bratr Kubín byli pověřeni koncipováním smlouvy s dodavatelskou firmou.

Bratr farář informoval o výběru financí na děti v rámci Adopcí na dálku, a v té souvislosti o doporučení diecézní účetní zřídit fond na takovéto účely. Br.Frýdl navrhuje zřídit misijně-charitativní fond, který bude veden v účetnictví samostatně. RS návrh přijala a vydává předběžné usnesení o záměru založit tento fond. Záměr bude postoupen výročnímu shromáždění. Bratra Kubína pověřila RS vypracováním statutu a směrnic fondu.

Bratr farář oznámil RS, že připravuje novou grafickou podobu časopisu Vršovický Hlasatel, který bude napříště vytvářen v novém programu pro profesionální sazbu.

Sestra Dana Krausová přednesla RS žádost o pronájem místnosti v 1.patře dne 17.5. pro školící akci učitelů němčiny. Rada starších odsouhlasila žádost a stanovila nájem na 1.000 Kč.

Bratr  Frýdl přečetl RS pozvánku p.Hynka Fajmona, poslance evropského parlamentu, na přednášku Evropa a my,která se koná 30.4. v Husově domě ČCE v Kolíně. Přednáška se bude zabývat možnostmi využívání finančních prostředků z evropských fondů. RS deleguje na přednášku br. Kubína a ses. Srbovou.

Zápis vyhotovila K. Kopčilová

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.