Zápis z jednání Rady starších ze dne 5.9.2008

Schůzi jsme zahájili společným zpěvem písní a modlitbami bratra faráře a sestry Kopčilové.

Bratr Ondřej Kulhavý seznámil bratry a sestry se svým dalším duchovním a životním směřováním a oznámil ukončení své práce v RS. Se sborem bude nadále v kontaktu, převážně se však chce angažovat v římskokatolické farnosti u sv. Gabriela v Praze 5 na Smíchově.  Členové RS poděkovali bratru Ondřejovi za práci, kterou pro náš sbor vykonal.

Sestra Milada Janatová, revizorka účtů, informovala RS o výsledku revizní kontroly hospodaření v 1. pololetí roku. Výsledky jsou uspokojivé, revizní zpráva byla RS předána a uložena do složky revizí. Celkovou zprávu sestra vypracuje po konci účetního roku.

Rada starších dále řešila změnu výše nájmů bytů na příští rok dle platných předpisů zákona 206 o postupné deregulaci nájmů. Bylo schváleno navýšení v nejvyšší možné výši a nájemníkům bylo protokolárně předáno Oznámení o zvýšení nájemného a nové Evidenční listy.

Bratr farář navrhl RS věnovat našemu sboru v Novém Boru přebytečné židle, betlémskou krajinu a jeden sádrový reliéf. Sbor v N.B. by mohl ve svém zrekonstruovaném kostele dané věci dobře využít. Pouze je nutné aby sami zajistili odvoz. Rada starších tento návrh schválila a souhlasí s vyřazením uvedených předmětů z inventáře NO Vršovice.

Bratr Čáp informoval RS o průběhu výběrového řízení, které se konalo v souvislosti s rekonstrukcí spodního parteru budovy: vstupů do divadelního sálu. Výběrového řízení se zúčastnily 3 stavební firmy, které dodaly objemové rozpočty daných prací. Bratr Čáp podrobně rozebral jednotlivé návrhy a připomínkoval je. Do výběrového řízení se přihlásily tyto firmy: Svoboda, Kittel a Stehlík. Na základě dodaných rozpočtů firem a časových požadavků vybrala RS firmu Svoboda.

Sestra Dana Krausová požádala RS o poskytnutí financí na provedení kmenové hudební nahrávky křesťanských písní v podání členů našeho sboru s. Krausové, br.Urbana, s. J. Marešové – Dvořákové, br. Kulhavého. RS souhlasí s uskutečněním nahrávky v ceně do max. 20 tisíc korun. Realizace v průběhu podzimu 2008.

Rada starších rozhodla prozatím odložit stavební práce v prostorách II. suterénu divadelního sálu, neboť nejsou nyní akutní a budou se řešit až při celkové rekonstrukci těchto prostor.

Bratr farář požádal RS o schválení možnosti dálkového přístupu do katastru nemovitostí přes internet. RS odsouhlasila tento návrh.

Zapsala: Kamila Kopčilová 24.9.2008

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.