Zápis ze schůze RS konané dne 24. 4. 2009

Účast (dle prezenční listiny): K. Kopčilová, D. Frýdl, M. Pražáková, J.M. Kubín, D. Čáp, O. Nováček, B. Marková

Hosté: bratr vikář D. Majer, M. Svoboda

Na začátku schůze složil slib v kostele nový člen RS br. O. Nováček do rukou br. vikáře D.Majera. Svůj slib přitom obnovili také ostatní členové RS.

Bratr vikář D.Majer krátce pohovořil s členy RS o některých otázkách týkajících se  činnosti Diecézní rady. Požádal bratra faráře D. Frýdla, aby všechny žádosti a další písemnosti, které posíláme na Diecézní radu, poslal pro informaci také jemu, aby byl včas o všem informován.

Členové RS se poté odebrali na prohlídku nízkoprahového centra, které je prakticky hotové

a zbývají už jen dokončovací práce, jako je osvětlení, instalace topných těles, malba atd.

Po prohlídce sdělil bratr D. Frýdl přítomným, že otevření centra MANA je plánováno na 23.5.2009.

Program zahajovacího dne:

V 10 hodin by měli otevření centra posvětit Božím slovem představitelé církve a hosté z ekumeny, kteří byli na tuto slavnost pozváni.

Dále bude na programu vystoupení Pražských pěvců a židovského orchestru Šarbilach Jaromíra Vogela.

Od 15 hodin následuje pohádka Perutinka, kterou zahraje divadlo Miriam.

V 19 hodin se bude konat koncert hudební skupiny Zpětné zrcátko pod vedením P.Traxlera.

Pořad bude uvádět Ester Janečková.

29.5.2009 uvede divadlo Neklid inscenaci O žlutém kopci v režii I. Šormana. Divadelníci zvažují možnost konat toto představení v zatím nezrekonstruovaném prostoru bývalého divadla, tak jako to kdysi udělalo divadlo Na Fidlovačce.

V červnu by se měl konat v centru MANA večer poezie Miroslava Matouše.

Také by zde měl proběhnout komponovaný večer s historikem umění Z. Lukešem o pražských architektonických památkách.

V měsíci červnu se počítá s uvedením ještě dalších pohádek.

Vyvstává tedy naléhavá potřeba dostat všechny tyto informace do povědomí lidí v okolí.

19.5.2009 v 11 hodin se bude konat  tisková konference, o které byla informována ČTK, divadelní novináři i ostatní média. Záštitu nad celou akcí převzal pan Jiří Lábus.

Veškeré činnosti spojené s produkcí jsou velmi náročné z hlediska organizace práce.

Bylo by dobré, kdyby se do nich ještě více zapojovala pastorační asistentka D.Krausová, která má v červnu ukončit svou činnost v našem sboru, může však být ve zbývajícím období ještě stále platnou posilou.

Bratr farář dále sdělil, že všechny finanční závazky vůči firmě Svoboda plníme. Zatím není vyčíslen finanční objem veškerých stavebních prací. Došlé faktury jsou řádně propláceny.

Dofinancování centra MANA formou půjček od členů církve se úspěšně rozbíhá. Zatím bylo vystaveno pět smluv (dluhopisů) a získáno cca 200.000 Kč. Můžeme však očekávat, že se této formy pomoci zúčastní ještě další členové církve.

Bratr farář Frýdl přečetl finanční rozpočet na zakoupení jednotlivých kusů nábytku a spotřebičů, které by měly sloužit k vybavení centra. RS danou investici schválila. Majetek bude ve vlastnictví Náboženské obce.

Bratr farář dále řekl, že divadelníci požadují osvětlení: dva reflektory v hodnotě cca 13.000 Kč. Potřebují také vykrývací paravány za cca 40.000 Kč a závěs za 5.000 Kč. RS rozhodla pořídit pro účely divadla pouze uvedené reflektory a závěs. Další výdaje pro divadlo schváleny nebyly.

Nájemní smlouva  třípokojového bytu č. 1 v obytné části Husova sboru vyprší k 30.6.2009. RS rozhodla o jejím prodloužení na rok za stejných podmínek.

Zapsala B.Marková

Můžete sledovat všechny komentáře k tomuto článku prostřednictvím kanálu RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

Komentáře nejsou povoleny.